HTML

2012.10.19. 01:21 amikeruletunk

Külön emlékeztek az MSZP-sek

mszp_logo.jpgAmíg Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a hagyományoknak megfelelően emlékezett meg az aradi vértanúkról, az MSZP-sek külön megemlékezést tartottak.

Kevesen tudják, hogy a tizenhárom aradi vértanú között két örmény származású mártírja (Kiss Ernő és Lázár Vilmos) is van az 1848-49-es szabadságharcnak. Az Ő emléküket a XVIII. kerületben egy-egy emléktábla őrzi, amelyet az Örmény Nemzetiségi Önkormányzat állíttatott évekkel ezelőtt. Itt emlékezett meg október 5-én, a hagyományoknak megfelelően Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata az aradi vértanúkról.

2012.10.19. 01:11 amikeruletunk

Nagyobb lehet a tisztaság


1974_0.jpgTizenegy szelektív hulladékgyűjtő szigetet kerítenek be az önkormányzat kérésére a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai, hogy illetéktelenek ne tudják kiszedni azokból a szemetet.

2012.09.06. 23:31 amikeruletunk

Tetten érhető változás

18.kando_.jpgA nyári hónapok során számtalan olyan változások érték kerületünket, amelyet gyakran hajlamosak vagyunk nem észrevenni, de azért mindennapjainkat megkönnyítik. Alig 3 hónapja adták át az energetikai korszerűsítésen átesett Darus Általános Iskolát, most pedig a Kandó Iskola újult meg.

2012.09.06. 22:29 amikeruletunk

Falfirka-mentes lett a gyógyszertár

1684_0.jpgSikerült eltűntetni a csúf falfirkákat a Vándor Sándor utcai patika épületéről. A munkát a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. központi ügyfélszolgálata szervezte meg, ezzel is hozzájárulva az egész kerületet érintő grafiti-probléma kezeléséhez.

2012.09.06. 22:25 amikeruletunk

A termelői piacok reneszánsza

84668.jpgAz elmúlt hónapok során a budapestiek megtapasztalhatták, hogy a magyar vidék ízei, termékei meghódították a fővárost a termelői piacok reneszánszának köszönhetően. Egyre több ilyen típusú elárusítóhely nyílik a városban, amelynek következtében a vidék és a város ismét egymásra talált, a múlt mesterségesen generált szembenállását követően. Ezek a piacok mindenféle finomságokkal várják a vásárlókat, igazi egészséges és jóízű ételekkel vagy éppen friss gyümölcsökkel, minden földi jóval, amit az ember csak kívánhat magának.

Már a Nemzeti Vidékstratégia is prioritásként kezelte a helyi élelmiszer feldolgozás és értékesítés támogatását, hogy a fogyasztók asztalára megbízható eredetű és friss áru kerüljön. Az elfogadott koncepció megfogalmazza, hogy 2020-ig 7-ről 20 százalékra kell növelni a gazdák által közvetlenül értékesített élelmiszerek arányát. E célkitűzések megvalósítását szolgálják a termelői piacok.

2012.09.03. 12:14 amikeruletunk

Harminc éves múlt, reményteljes jövő

1664_1.jpgA Kastélydombi Általános Iskolában rendezték meg a kerületi tanévnyitó ünnepséget.A Kastélydombi Általános Iskolában rendezték meg a kerületi tanévnyitó ünnepséget. A fennállása 30. évfordulóját ünneplő intézmény számára meglepetéssel készült az önkormányzat.

Az önkormányzat az iskolákkal marad

2012.09.03. 11:56 amikeruletunk

Török áfium

Ismét tele a világsajtó Magyarországgal. Ezúttal az örmény katonatársa brutális meggyilkolása miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt azeri tiszt, Ramil Safarov kiadatása tartja lázban a médiát.

Nem ok nélkül, hiszen Azerbajdzsán írásban vállalt kötelezettségét durván és cinikusan felrúgva nemcsak elnöki kegyelemben részesítette a gyilkost, de nemzeti hősként ünnepli, s elő is léptette. Ilham Alijev államfő valamiféle nyár eleji politikai megegyezésről beszél, ami az azeri magyar államkötvényjegyzésről szóló híresztelések fényében ugyancsak kínos helyzetbe hozza a magyar kormányt. Jereván eközben tombol, tiltakozásra szólítja a világ örménységét, s egyelőre ugyan csak az azeri honlapokat hackelték meg, de háborút emleget, nem mellesleg pedig megszakította a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal, amely jóhiszeműségét és az eljárás jogszerűségét bizonygatva magyarázatot kér Bakutól, és lezártnak tekinti az ügyet.

2012.08.30. 04:34 amikeruletunk

Szeptemberi Kóstoló

118_0.jpg

2012.08.30. 04:31 amikeruletunk

„A sport a mi szívügyünk!” - konferencia

XVIII.jpgBudapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata 2012. év szeptemberében új programokkal bővíti a kerület sportéletét átölelő „A sport a mi szívügyünk!” sportstratégiát.

A koncepció sportegyesületekre és sportvállalkozásokra vonatkozó részleteivel kapcsolatos konferenciát 2012. augusztus 30-án 17.00 órakor tartjuk a Városháza Tanácstermében (1184 Bp. Üllői út 400.). A megbeszélésen részt vesz dr. Lévai István Zoltán alpolgármester úr is.

Az értekezlet témái között szerepel a 2012. szeptember 15-i „II. Sportízelítő 18 – Minden ami sport” rendezvény programjainak egyeztetése. A sportfesztiválra várjuk azon kerületi sportegyesületek, szakosztályok, sportvállalkozások jelentkezését, akik szeretnék:

2012.08.30. 04:27 amikeruletunk

Félretájékoztatják a szocialisták a lakosságot

mszp_logo.jpgEz év nyarán a kerületi szocialisták által működtetett Lőrinci Magazin ismét bebizonyította nem először és valószínűleg nem is utoljára, hogy tudatosan a valós tényeket elferdítve félretájékoztatja a lakosságot. Ugyanis a vízszámla alapú szippantás díjról, amely ez év márciusában került bevezetésre az Európai Unió irányelveit megvalósítva, egyes szocialista politikusok azt méltóztatták állítani, hogy ez a rendszer úgy, ahogy van rossz és több tízezer forinttal megnöveli egy háztartás kiadását. Véleményük szerint a rendszer bevezetésére nem került volna sor, ha a kerület csatornázási problémája már megoldott lenne.

Azonban a derék szocialista képviselők sajnos nemcsak az alapvető matematikai ismeretekkel állnak hadilábon párttársuk Gőgös Zoltán rossz példáját követve, de valamiért a csatornázási problémák felemlegetése során tényleges amnéziában is szenvednek. Véleményük megfogalmazásakor valamiért elfeledkeznek arról, hogy bizony itt a XVIII.kerületben 16 évig 1994-2010 között nem más, mint az MSZP volt döntéshozói helyzetben és az, hogy a kerületben még mindig nem megoldott a csatornázás, hát az nagymértékben a kerületi szocialista politikusoknak köszönhető. Ha nem az örökös mutyikkal lettek volna elfoglalva és saját zsebük megtömésével, akkor minden bizonnyal ez a probléma nem létezne. De sajnos létezik, de szerencsére kerületünk fideszes vezetése megtette a szükséges lépéseket, hogy erről a problémáról rövidesen múlt időben beszéljünk.

2012.08.27. 22:49 amikeruletunk

Figyelem, így módosította a KRESZ-t a kormány!

ismetlo lampa.jpgA kormány, más közlekedési tárgyú kormányrendeletekkel egyidejűleg, módosította, pontosította a KRESZ egyes rendelkezéseit azzal a céllal, hogy az előírások elsősorban ne a szankcionálásra adjanak alapot, hanem a közlekedés biztonságát javítsák az érthető és betartható követelmények meghatározásával - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

2012.08.24. 06:39 amikeruletunk

Praktikus és célszerű megoldás a zsebpénz

A szülök a gyermeknevelés során számtalan problémával találják szembe magukat. Az egyik ilyen probléma, hogy a gyermek számára hogyan tanítható meg a pénz értéke, a pénzzel való bánás, illetve mikortól és mennyi zsebpénzt célszerű adni.

Gyermekpszichológusok véleménye szerint nagyon fontos, hogy a gyerekek minél hamarabb kapcsolatba kerüljenek a pénzzel, megtanuljanak bánni vele. Azonban a pénzzel való bánásmód mellett, ugyanilyen fontos megtanulni a pénz értékét. E célból hasznos nevelőeszköz, ha a család otthon a gyermek jelenlétében megbeszéli az árakat , a családi költségvetés kerete alapján.

2012.08.24. 06:31 amikeruletunk

Kis sör, kis unicum, kisemberizmus

panaszkodas_kisember_tarsadalom.jpgMinden szar, az ország élhetetlen, a fizetés kicsi, az asszony elhízott, a férj hónaljszaga elviselhetetlen. Megy a siránkozás ezerrel, nincs már egér a templom környékén, aki ne itta volna magát halálra. Kis sör, kis unicum, kisfasz, kisember. Augusztus van, meglepnénk egy legénybúcsúval a következő áldozatot. Hívjuk a sétahajónak hazudott, napközben egy centit se moccanó állóhajó emberét, ütnénk itt egy bulit 15 főre, este kilenctől hajnal négyig, mennyi az annyi. Kétszázezer magyar pénz, mondja a kapitány öblös hangon, és ebben benne van, hogy a hajó elmozdul a kikötőből, és megy a vízen egy teljes kilométert, majd újra kiköt. Egy ötvenes van a bérletre, mondjuk neki, erre kiböki: á, ennyiért neki nem éri meg, utána még ki is kell takarítani. Válaszolunk, hogy kitakarítunk mi, erre azt válaszolja, porszívózni is kell, meg másik városból jön, az ötvenes egyszerűen kevés.

2012.08.22. 00:29 amikeruletunk

Tisztelgés az államalapító előtt

1641_0.jpgAz államalapítás tiszteletére tartottak koszorúzást augusztus 20-án Pestszentimrén civilek és a hivatal képviselői.


 Az államalapítás tiszteletére tartottak koszorúzást civilek és a hivatal képviselői augusztus 20-án Pestszentimrén, a Patika téri Országzászlónál.

2012.08.22. 00:21 amikeruletunk

Hatalmas siker a Sportkastélynál

1635_0.jpgIdén először a Sportkastélynál rendezték meg a Szent István Napi utcabált, amely a várakozásokat is felülmúló sikerrel zárult.

süti beállítások módosítása