HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2012.10.19. 01:21 amikeruletunk

Külön emlékeztek az MSZP-sek

mszp_logo.jpgAmíg Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a hagyományoknak megfelelően emlékezett meg az aradi vértanúkról, az MSZP-sek külön megemlékezést tartottak.

Kevesen tudják, hogy a tizenhárom aradi vértanú között két örmény származású mártírja (Kiss Ernő és Lázár Vilmos) is van az 1848-49-es szabadságharcnak. Az Ő emléküket a XVIII. kerületben egy-egy emléktábla őrzi, amelyet az Örmény Nemzetiségi Önkormányzat állíttatott évekkel ezelőtt. Itt emlékezett meg október 5-én, a hagyományoknak megfelelően Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata az aradi vértanúkról.

„Meggyőződéssel vallom, hogy fontos emlékeznünk azokra a hősökre, akik sorsfordító időkben a legdrágábbat, az életüket áldozták egy nemes ügy, a nemzeti összetartozás érdekében” – mondta a koszorúzást felvezetve Kucsák László országgyűlési képviselő, alpolgármester.

Az ünnepségen Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata nevében Kucsák László és Lévai István Zoltán alpolgármester, a polgármesteri hivatal nevében Pilcsák Csaba jegyző, a XVIII. kerületi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat nevében Nazarjan Hamlet helyezett el koszorút. A többi helyi nemzetiségi önkormányzat képviseletében Gecov Dancso (bolgár), Papadimitropulosz Harimidosz (görög), Lakatos László (roma), Krányec Ferenc (szlovén), a Fidesz XVIII. kerületi szervezete nevében Kardos Gábor, a Jobbik részéről Hartaházi Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt nevében Csomó Tamás alpolgármester és Kiss István, az LMP képviseletében Petrovai László, a Nemzeti Fórum XVIII. kerületi szervezete nevében Sántha Gábor helyezte el a megemlékezés virágait. Ugyancsak virággal emlékezett az aradi vértanúkra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület XVIII. kerületi nyugdíjas szakcsoportja és a kerületi óvodavezetők képviselője.

A rendezvénytől csak az MSZP maradt távol, akik érthetetlen okoknál fogva külön, október 6-án délelőtt tartottak megemlékezést a Kiss Ernő emléktáblánál. A szocialisták ugyanis arra hivatkoztak, hogy számukra mennyire fontos a kerületben évtizedes történelemre visszatekintő örmény-magyar barátság… A történetben pedig csak az az érdekes, hogy az Örmény Nemzetiségi Önkormányzat a hagyományoknak megfelelően a kerületi Önkormányzattal együtt emlékezett meg az eseményről.

pestszentlorinc.info

komment

süti beállítások módosítása