HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2012.09.06. 23:31 amikeruletunk

Tetten érhető változás

18.kando_.jpgA nyári hónapok során számtalan olyan változások érték kerületünket, amelyet gyakran hajlamosak vagyunk nem észrevenni, de azért mindennapjainkat megkönnyítik. Alig 3 hónapja adták át az energetikai korszerűsítésen átesett Darus Általános Iskolát, most pedig a Kandó Iskola újult meg.

Ennek következtében egy megújult, korszerűsített intézménybe tanulhatnak már a Kandó téri Általános Iskola diákjai. Az energetikai korszerűsítés rendre időben befejeződött, így az iskolakezdéskor az energiatakarékos szemléletnek minden tekintetben megfelelő iskolában kezdhették meg a tanulók az idei tanévet. Ezzel a korszerűsítéssel ténylegesen egy 21.századi intézménnyé vált az iskola köszönhetően az európai uniós lehetőségeknek, illetve a kerület innováció iránt elkötelezett stratégia elképzeléseinek.

A felújítás során a szakemberek 800 négyzetméternyi homlokzatnyi nyílászáró üvegezését végezték el, továbbá kicserélték a pinceszinten lévő 42 ablakot. Emellett megtörtént a homlokzat teljes hőszigetelése, amely már rövid távon igen nagy mértékben csökkenteni fogja az iskola fűtésszámláját.  Ezenkívül megtakarítást jelent még a lapos tető víz- és hőszigetelése, illetve a projekt keretében beépített 3 új kazán, a közel 4 kilométernyi fűtési vezeték és a 336 db új lapradiátor.

Az önkormányzat 136 millió forintot fordított a fejlesztésre, ebből közel 76 millió forintot sikerült uniós forrásból biztosítani. Az önkormányzat még 2010-ben munkája megkezdésekor megfogalmazta, hogy hathatós segítséggel megvalósítja az iskolák energiatakarékosságát, amit most megcselekedtek. Végre egy olyan önkormányzat végzi a munkáját, amelynek tevékenységét nem a hangzatos szavak jellemzik, hanem a cselekvés.

komment

süti beállítások módosítása