HTML

2012.08.16. 05:09 amikeruletunk

Erdő lesz a Cséry-telepen

4805064935_b0be9a04be_m.jpgAz elmúlt hetekben a Cséry-telepen megkezdődött munkálatok hatására számtalan találgatás kapott szárnyra a környékbeli lakók körében. Többek között arról lehetet hallani, hogy bevásárlóközpont vagy éppen új úthálózat épül a környéken. Azonban erről szó sincs, mivel a munkálatok annak köszönhetőek, hogy megindult a 69 ezer négyzetméteres terület régóta várt rehabilitációja. A területen az elképzelések szerint 35 ezer akácfacsemetét ültetnek el, amelyből 5-10 év múlva erdő lesz.

Szabó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészvezető-helyettese megerősítette, hogy jelenleg a gyomfák eltávolítása van folyamatban, hogy a talajegyengetés után szántásra alkalmas legyen a terület. A szántásra jelenleg azért van szükség, hogy a talaj vízgazdálkodási szempontból kedvező legyen, a csemeték elültetésekor.

A telepítésre kijelölt, eddig elhanyagolt szemetes részein a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésére ülteti az erdőt a Pilisi Parkerdő Zrt.

Ezzel a cél az, hogy a lakosság számára a múlt káros örökségének ezen látható jelét felszámolva a 7 hektáros terület, az erdősítéssel a lakosság számára élhetőbb legyen.

komment

süti beállítások módosítása