HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2012.08.30. 04:27 amikeruletunk

Félretájékoztatják a szocialisták a lakosságot

mszp_logo.jpgEz év nyarán a kerületi szocialisták által működtetett Lőrinci Magazin ismét bebizonyította nem először és valószínűleg nem is utoljára, hogy tudatosan a valós tényeket elferdítve félretájékoztatja a lakosságot. Ugyanis a vízszámla alapú szippantás díjról, amely ez év márciusában került bevezetésre az Európai Unió irányelveit megvalósítva, egyes szocialista politikusok azt méltóztatták állítani, hogy ez a rendszer úgy, ahogy van rossz és több tízezer forinttal megnöveli egy háztartás kiadását. Véleményük szerint a rendszer bevezetésére nem került volna sor, ha a kerület csatornázási problémája már megoldott lenne.

Azonban a derék szocialista képviselők sajnos nemcsak az alapvető matematikai ismeretekkel állnak hadilábon párttársuk Gőgös Zoltán rossz példáját követve, de valamiért a csatornázási problémák felemlegetése során tényleges amnéziában is szenvednek. Véleményük megfogalmazásakor valamiért elfeledkeznek arról, hogy bizony itt a XVIII.kerületben 16 évig 1994-2010 között nem más, mint az MSZP volt döntéshozói helyzetben és az, hogy a kerületben még mindig nem megoldott a csatornázás, hát az nagymértékben a kerületi szocialista politikusoknak köszönhető. Ha nem az örökös mutyikkal lettek volna elfoglalva és saját zsebük megtömésével, akkor minden bizonnyal ez a probléma nem létezne. De sajnos létezik, de szerencsére kerületünk fideszes vezetése megtette a szükséges lépéseket, hogy erről a problémáról rövidesen múlt időben beszéljünk.

Visszatérve a vízszámla alapú szippantási díjra a szennyvíztől, a csatornázatlan területen élők köbméterenként mindössze 1816 ft+áfa összeg fejében már meg tudnak szabadulni, amelyet a vízszámla megérkezése során, csekken kell kiegyenlíteni. Ezzel a rendszer tehát senki nem járt rosszul, mivel a megállapított összeg nagyjából azonos a  szennyvíz szippantás korábbi díjával. Ennek következtében megállapítható, hogy abból az állításból egy mondat se igaz, amely azt igyekezett bizonygatni, hogy az új rendszer következtében háztartásonként több tízezer forinttal megnövekednek a kiadások. Egyedül csak azokat érte hátrány, akik korábban nem szívatták ki pöcegödrükből a szennyvizet, hanem különböző technikákat alkalmazva a tulajdonosok maguk merték ki, távolították el a jogszabályt és a környezetvédelmi előírásokat megkerülve. Ezáltal ezen rendszer bevezetése arra is tökéletes volt, hogy az előírásokat és a jogszabályokat megkerülő tulajdonosokat visszaterelték a törvényesség útjára.

Sőt az a állítás sem igaz, hogy amióta a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. végzi a kerületben egyedüli szereplőként a mostani kedvezményes ár megtartása miatt a szennyvízszállítást  , azóta a szippantós kocsik több hetes késéssel érkeznek ki elvégezni munkájukat. A valóság az, hogy a megrendelést követően már napokon belül kiérkeznek és szakszerűen elvégzik a rájuk bízott feladatot. Ha igaz lenne ez a állítás akkor az FTSZV-nek rengeteg kötbért kellene kifizetnie a megrendelők irányába, mivel a közszolgálati szerződés értelmében a megrendelést 72 órán belül el kell végezni, ha ez nem történik meg, akkor az eltelt napok függvényében meghatározott összeget a szippantás összegéből a megrendelő felé a cégnek jóvá kell írnia. De a kerületben egyetlen egy tulajdonos sem lépett fel ilyen típusú igényével, amely a legbeszédesebb bizonyítéka annak, hogy a megrendelést követőe72 órán belül megtörtének a szippantások.

A szennyvízszállítást minden munkanapon meg lehet rendelni a cég honlapján vagy a 0640-55-00-55 alatti telefonszámon. Az FTSZV Kft. hétfőtől péntekig reggel 6:15-től 20:00 óráig, míg szombaton 6:30 és 13 óra között szállítja el a települési folyékony hulladékot a bejelentéstől számított 72 órán belül.

A fentiekből egyértelműen kiderült, hogy Lőrinci Magazinban nem valós hírek jelenek meg, hanem kitalációk, mesék vagy éppen álmok. Nagyon sajnálatos ez a tendencia, hogy egyes sajtóorgánumoknak és közszereplőknek aktuálpolitikai érdekeik alapján fontosabbnak tartják félretájékoztatni a lakosságot, a valós tényeket tudatosan elferdíteni, minthogy elősegítsék jó lokálpatrióta módjára Pestszentimre-Pestszentlőrinc fejlődését, amelyre valljuk be képtelenek.

komment

süti beállítások módosítása