HTML

2010.11.24. 05:52 amikeruletunk

Megalakult a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat

Ünnepélyes keretek között szavazott a képviselő testület a Pestszentimrei Közösségi Házban a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat összetételéről. A grémium elnöke Csabafi Róbert önkormányzati képviselő lett.

A helyi önkormányzat 2004-ben Pestszentimre érdekeinek hatékonyabb képviselete érdekében, a településrészt érintő kérdések kapcsán feladat- és hatáskört biztosítva részönkormányzatot hozott létre. A városvezetés a városrészi önkormányzat működését továbbra is indokoltnak tartja, mivel a településrészt érintő kérdésekben a képviselő-testület nagy szerepet szán ennek a bizottságnak és a civil szervezetek munkájára pedig nagyobb mértékben számít.

A részönkormányzat létszáma a korábbi 9 főről 11-re főre emelkedett. A városrészi önkormányzat megalakulásakor köszöntőjében Lévai István Zoltán alpolgármester hangsúlyozta: Pestszentimrének vannak értékei, amit megőrzünk és amelyeket átadunk. Hiszünk a lokálpatriotizmusban, az odafigyelésben a törődésben. Hisszük, hogy nem a nagy szavak a fontosak, hanem az apró tettek, hogy Pestszentimre akkor nőhet a legnagyobbra ha a legkisebb dolgokat tesszük rendbe. Erős szabad elkötelezett városrészt építünk és ebben számítunk mindenkire aki a tudását a szeretetét felkínálja a nemes küzdelemben

komment

süti beállítások módosítása