HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.12.30. 09:51 amikeruletunk

Elhalasztják vízdíjalapú szennyvíz-elszállítási díj bevezetését

 A Fővárosi Közgyűlés hosszas egyeztetést követően az érintett kerületek álláspontját figyelembe véve úgy döntött, hogy elhalasztja a vízdíjalapú szennyvíz-elszállítási díj bevezetését. A díj bevezetése azért került elnapolásra, mert az új jogszabálynak az eredeti – elsősorban környezetvédelmi – szándékkal összhangban lévő bevezetéséhez egyes jogszabályok egyeztetésére, illetve módosítására van szükség.

A Fővárosi Közgyűlés döntésé nyomán a XVIII. kerületi önkormányzat továbbra is fő prioritásként kezeli a csatornabővítés mihamarabbi megvalósítását.  Ennek érdekében már a december 15-i testületi ülésen döntés született a Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése projekt kivitelezésének támogatásához szükséges önerő biztosításáról. A képviselő-testület pedig felkérte a polgármestert, hogy a megállapodás részleteit egyeztesse a fővárossal, majd a végleges megállapodást terjessze a testület elé.

Budapest célja a város teljes körű csatornahálózatának kiépítése, amely az eredeti tervek szerint a Kohéziós Alap támogatásával és állami társfinanszírozással valósult volna meg. A körülmények megváltozása miatt a beruházás nem készült el, így azt a főváros a Környezet és Energia Operatív Program forrásából hajtja végre, minden bizonnyal 2015. június 30-ig.

komment

süti beállítások módosítása