HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.12.15. 22:49 amikeruletunk

Az éjszakai közlekedésről

A régi járatok kilencszázas utódjain is nőtt az utasforgalom a kiterjedtebb hálózat hatására., Nyugati tér, Budapest (forrás: Hajtó Bálint)

Az elmúlt évekhez képest sokat javult az éjszakai közlekedés lefedettsége a XVIII.kerületben.  Egyes vélekedések szerint nemhogy jó az éjszakai közlekedés helyzete a kerületben, hanem sokkal jobb, mint a nappali. Ugyanis az éjszakai buszokkal átszállás nélkül el lehet jutni Budapest frekventált részeiben átszállás nélkül, amíg ez nappal csak többszöri átszállással biztosított.

Pestszentlőrincet és Pestszentimrét több éjszakai járat is átszeli. A 950A busz a Lajosmizsei sorompónál érkezik Lőrincre és még 23 megállót megtesz a végállomásig.

Csepel és a Dél-pesti autóbuszgarázs között jár a 948-as éjszakai busz, míg a 914-es a Dél-pesti autóbuszgarázstól a Nyugati pályaudvarig szállít utasokat. A kerületben többek között a Szent Lőrinc-telepet és a Kondor Béla sétányt érinti, de a Lajosmizsei sorompónál is megáll, hogy felvegye azokat, akik a szomszédos Kispesten keresztül szeretnének eljutni valahová. A 994-es járat ugyancsak a Dél-pesti autóbuszgarázstól indul és Gyálig közlekedik.

Tehát az éjszakai közlekedés állapota kiváló a kerületben. 

komment

süti beállítások módosítása