HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.12.01. 04:29 amikeruletunk

Biztonságosabb átkelés a Kapocs iskolánál

kapocs.jpgNemrégiben sárgán villogó lámpával tették biztonságosabbá a Kapocs Utcai Általános Iskola előtti gyalogos átkelőhelyet. Az iskola vezetősége és a szülők majd tíz éve kérték, hogy a Kisfaludy utcán való átkelést jelzőlámpa is segítse, hisz az autósok sajnos nem mindig állnak meg a zebrás átkelőhelynél, ami több esetben is gyermekbalesetekhez is vezetett. 

Ebben az évben végre előrelépés történt az ügyben, a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat (PVÖ) 2011 márciusában javaslatot tett és határozatot hozott a Kapocs utcai iskola melletti jelzőlámpa építéséről. 

Az eredeti kérés az volt, hogy nyomógombos jelzőlámpa legyen az iskola előtt, de a szakemberek eddigi tapasztalataikra hivatkozva azt mondták, hogy az autósok csak a zöld jelzést figyelnék, a gyerekek pedig gyakran meggondolatlanul átfutnának az úttesten, ezért a figyelmeztető, folyamatosan sárgán villogó lámpát az ilyen jellegű kereszteződéseknél jobb megoldásnak tartják. A villogó sárga fény veszélyes helyre hívja fel a figyelmet: e helyen fokozott óvatossággal szabad továbbhaladni, mindig a gyalogosnak van elsőbbsége.  

komment

süti beállítások módosítása