HTML

2011.07.21. 16:32 amikeruletunk

Van munka, de a segélyezettek nagy részének nem kell

Az önkormányzat a közhasznú munkát közfoglalkoztatással kívánta elvégeztetni. Elsősorban olyan feladatokra közvetítettek volna munkanélkülieket, amelyek a Városüzemeltető Nonprofit Kft hatáskörébe tartoznak: útépítés, kerti munkák, hulladékgyűjtés. A segélyezettek számára  fontos a munkavégzés, mivel ha 2011-ben nem tudnak igazolni legalább 30 nap munkaviszonyt, akkor 2012-ben már nem jogosultak bérpótló juttatásra.

A kerületben 425 embert érintett a közfoglalkoztatottság lehetősége, őket levélben értesítették. Meglepő módon az érintettek alig több mint fele, 250 ember jelent meg adategyeztetésen, közülük válogatta ki a munkaügyi központ azt a 110 embert, akinek a közfoglalkoztatására a pályázati keret lehetőséget teremtett volna. De közülük is sokan nem vállalták a felkínált munkát illetve egészségügyileg alkalmatlanok voltak.

Ezáltal az eredeti elképzelések csak részben vállalhattak valóra, mivel csak 48 emberrel tudták elkezdeni  az első, rövid távú, április 15-től június 30-ig tartó közfoglalkoztatási programot. Ennek ellenére a munkát valakinek el kellett végezni, így a Városüzemeltető munkásokat vett fel az adott területre, akik elvégezték a szükséges munkát.

 

komment

süti beállítások módosítása