HTML

2011.03.17. 01:22 amikeruletunk

Haszontalan tanácsadás

A Vagyon 18 Zrt. és a Városüzemeltető Kht. a Green Capital Zrt.-vel, a Political Capital Zrt.-vel és a Front Page Kft.-vel kötött tanácsadói, médiafigyelői és felkészítői szerződéseket.

Mind a Vagyon 18 Zrt. mind a Városüzemeltetői Nonprofit Kht. médiamegjelenései döntő többségben a Városkép újságban történtek, amely a kerület közéleti lapja.

A szerződésekben szereplő médiatréningek kapcsán kiderült, hogy a Vagyon 18 Zrt. részére 3 fő részére négy alkalommal szerveztek egy-egy napos tréningeket, a Városüzemeltető Nonprofit Kft. iratanyagában ilyen tréningek szervezésének, lebonyolításában nincs nyoma.

A Political Capital Zrt.-vel és a Green Capital Zrt.-vel kötött szerződések alapján készített tanulmányokra egyrészt a társaság gazdálkodásához nem volt szükség, másrészt annak megállapítása is szükséges, hogy a tanulmányok színvonala indokolta-e egyrészt átvételüket, másrészt a további tanulmányok megrendelését.

Az utóbbi kérdés megválaszolása szakértői feladat, amelyre büntetőfeljelentés adhat választ.

A Vagyon 18 Zrt. esetében 7, 2 millió, míg a Városüzemeltető Kht.-nál 20,5 millió forint vagyoni hátrányt okozhatott a szerződések megkötése.

Az ügylet kapcsán a hanyag és hűtlen kezelés gyanúja merül fel amelyekért a politikai felelősség egyértelműen az előző városvezetést terheli.

komment

süti beállítások módosítása