HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.01.21. 00:55 amikeruletunk

Az elszámoltatás folytatódik

A kerület képviselő-testülete által felállított elszámoltatási munkacsoport az átvilágítás során a kerület mindennapjait átszövő, azokat teljes gúzsba kötő szerződéseket polipaktákat talált. Színlelt visszadátumozott szerződések, a megbízások mögött fellelhető rokoni kapcsolatok, teljesítésigazolás nélküli kifizetések utalnak arra, hogy hogyan és milyen érdekek mentén folytak el a pénzek.

 Jelenleg több ügyet vizsgál a munkacsoport és első decemberi ülés után már 4 ügyben tett büntetőfeljelentést. A büntetőfeljelentéstől azt várják, hogy pontos képet kapjon minden kerületi lakos arról, hogy kik az igazi felelősök.

A munkacsoport megállapította, hogy a Projekt 18 Kft. nevében 2009-ben 23 alkalommal kötöttek megállapodást karbantartási munkákra-ami összesen 10 milliós kiadást jelentett-de ezek közül 4 kivételével minden esetben egy olyan építőipari vállalkozással, amelynek kültagja a megbízások megkötésekor a Project 18 egyik döntéshozója volt. Egy belső ellenőrzési jelentés megállapította, hogy a munkálatok elvégzéséhez egyetlen esetben sem kérték a konkrét feladat elvégzése előtt árajánlatokat, emelett több esetben megállapítható az is, hogy a költségvetési szerinti anyag illetve termék minőségi bizonyítványai nem a felhasznált anyagra szólnak. Ebben az ügyben a hanyag és a hűtlen kezelés gyanúja merül fel.

Ezenkívül az említett kft kapcsán felmerült néhány tervezési anomáliára is egy 2008-ban kötött szerződés kapcsán. A kft egy tervezőirodával szerződött egy létesítmény építési koncepciójának, valamint annak engedélyezési és kivitelezési terveinek elkészítésére közel 40 millió forintért. Itt megalapozott a gyanú, hogy az önkormányzat vagy a projectcég részéről ismeretlen tettes olyan szerződést kötött, amely alapján a díjból közel 20 milliót a gépészeti tervező alvállalkozó részére fizettek ki, emellett a teljes díj kifizetése megtörtént annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nem volt szerződésszerű teljesítés, hiszen az eljárást egy újabb tervezőcég bevonásával kellett ismételt 800 ezer forintos díjért befizetni. Mindez a hanyag és a hűtlen kezelés gyanúját veti fel.

Lévai István Zoltán alpolgármester egyhangú felhatalmazást kapott a munka csoporttól, hogy büntetőfeljelentéseket tegyen ezekben és más ügyekben. A feltárt kár mértéke több mint 10 millió forint ami még mindig nem a jéghegy csúcsa.

komment

süti beállítások módosítása