HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.01.13. 06:19 amikeruletunk

Káros az RTL Klub Való Világ 4 című műsora a fiatalokra

A Jövő Ifjúságáért Egyesület megítélése szerint az RTL Klub Való Világ 4 műsorában szereplő emberi méltóságukból kivetkőző szereplők akik főműsoridőben káromkodnak, vetkőznek vagy éppen isznak a producerekkel közreműködve árusítják ki nyomorukat amely viselkedés veszélyezteti a gyermekek a fiatalok pszichikai, erkölcsi és érzelmi fejlődését. A kereskedelmi csatornát semmi nem jogosítja fel arra, hogy hamis képet mutatva a való világról tönkretegye a most felnövekvő nemzedék nézetét, elképzelését az országról, az emberi méltóságról és a példás emberi magatartásról, valamint hamis példaképeket teremtve a felnövekvő generáció értékrendjét és világképét rombolja. A Való Világ 4 nem egyenlő a való világgal.

Felhívjuk az RTL KLub figyelmét, hogy a Magyar Köztársaság Alkotmányának 15§-a védi a család és a házasság intézményét amelyet minden nap súlyosan megsért a csatorna a Való Világ műsorával, mivel veszélyezteti a műsor tartalma alatt a család szerves részét jelentő gyermekek egészséges fejlődését.

Ennek következtében a Jövő Ifjúságáért Egyesület támogatja és csatlakozik az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség felhívásához és arra kérjük mi is a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot, hogy a hatályos médiatörvénybe foglaltak szerint járjon el és szabjon ki megfelelő büntetést az RTL Klub Való Világ 4 műsorára amely veszélyezteti a fiatalok erkölcsi, érzelmi és pszichikai fejlődését.

Véleményünk szerint, az RTL Klub-nak a Való Világ 4 sugárzása helyett főműsoridőben olyan családbarát programokat, klasszikus, tartalmas filmeket és kulturális műsorokat kéne sugároznia amely ténylegesen elősegítené a családbarát média megteremtését és pozitív hatással lenne a fiatalok egészséges fejlődésére is. Ha a kereskedelmi csatorna továbbra is a családbarát média megteremtése helyett a fiatalok fejlődését veszélyeztető káros műsorok sugárzását részesíti előnybe akkor jogi eszközökkel fogjuk orvosolni a problémát.

Borbély Zoltán elnök

Harangi Fülöp alelnök

komment

süti beállítások módosítása