HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2010.11.02. 23:00 amikeruletunk

Az elszámoltatás elkezdődött

Amióta az új képviselő testület döntése nyomán elkezdte munkáját az elszámoltatási munkacsoport amely az elmúlt évek gyanús ügyeinek kivizsgálása miatt alakult meg azóta a kerületi szocialisták folyamatosan hisztiznek politikai leszámolásról hablatyolnak. Úgy tűnik valamiért nagyon tartanak a szocialisták az elszámoltatási munkacsoport munkájától.

Pedig akár tetszik az MSZP kerületi politikusainak akár nem az elszámoltatás a felelősségrevonás meg fog történni. Meg kell adni a választ arra, hogy az elmúlt évek folyamán miért nőtt 4 milliárdról 10 milliárdra a kerület adóssága. Ennek érdekében meg kell nézni hogyan zajlott a költségvetés tervezése a közpénzek felhasználása azaz a felelős gazdálkodás elvárásának megfelelően történt-e vagy másképpen.

Az igazság nem maradhat rejtve az emberek előtt. Az utóbbi időben még ellenzéki pozícióból a FIDESZ és a KDNP önkormányzati képviselői számos korrupciós ügyre bukkantak köztük az elhíresült bordélyház ügyre. Minden lakáskiutalást, nagy összegű tanácsadói szerződést valamint beruházást felül fog vizsgálni a munkacsoport annak érdekében, hogy a szükséges információ birtokában meg tudja nevezni a felelősöket és javaslatot tudjon tenni a szükséges jogi eljárások megindítására.

A közpénzek felhasználásának nemcsak a törvény rendelkezései szerint kell nyilvánosnak lennie, hanem azon szempont érdekében is, hogy a választópolgárok a részigazságok az elferdített információk helyett a valóságnak megfelelő hiteles tájékoztatást kapjanak az őket érintő ügyekben. A közpénzek felhasználása ilyen ügynek tekinthető.

Az elszámoltatási munkacsoport a munkáját elkezdte az elmúlt évek gyanús ügyeinek feltérképezése elkezdődött. Amennyiben valaki vagy valakik visszaéltek hivatalukkal azaz ellopták vagy eltüntették a közpénzeket azok tetteikért a bíróság előtt felelni fognak.

Szerkesztőség

komment

süti beállítások módosítása