HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2012.08.02. 14:23 amikeruletunk

Dinnyerazzia a nagybani piacon

Több tonna kétes eredetű, feltehetően külföldi dinnyét és más gyümölcsöt foglaltak le egy összehangolt akció során a budapesti nagybani piacon – számolt be a Hír TV híradója.

A vizsgálatok során több esetben a szállítási igazolások sem voltak megfelelőek. Az akcióban a NAV, a rendőrség és az illetékes kormányhivatal munkatársai vettek részt. Részletes tájékoztatást péntekre ígértek a Vidékfejlesztési Minisztériumban.

Budai Gyula államtitkár az üggyel kapcsolatban leszögezte: „Ez az akció folytatódik, és folyamatosan meg fog ismétlődni”.

Az MNO korábban beszámolt róla, hogyan árulják tonnaszám a külföldi dinnyét magyarként a nagybani piacon, miközben a hazai termelők nem tudják eladni a saját termelésű gyümölcsöt. Július 24-én számoltunk be arról, hogy a hatóságok megelégelték a nagybani piacon nyerészkedő dinnyekereskedők manipulációit, s az ellenőrzések szigorításával igyekeznek megfékezni őket.

Kampány a magyar dinnyéért

Budai Gyula július 13-án közölte: megkezdődött a kampány a magyar görögdinnye népszerűsítése érdekében, amelynek célja a Békés, a Jász-Nagykun-Szolnok, a Szabolcs megyei dinnye fogyasztásának ösztönzése. Budai azt is elmondta, hogy a termelők, a kereskedők – a nagy multinacionális áruházláncok – és a szakmaközi szervezet (FruitVeB) képviselői július 6-ánegyeztettek a minden piaci szereplő számára átlátható viszonyok kialakításáról.

Mint július 16-án megírtuk, megkezdődött a dinnyeexport a kelet-magyarországi térségből; a régió legnagyobb exportőrcége, a nyíregyházi Rádium Kft. mintegy 50 kamion termést indított el észak-európai országokba.

MNO

komment

süti beállítások módosítása