HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2012.06.11. 23:44 amikeruletunk

Jogsegélyszolgálat diák munkavállalóknak

diakmunka_160_110.jpgJogsegélyszolgálatot indít a nyári diákmunkát vállaló fiatalok segítésére az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség az idén is - közölte a szervezet közleményben az MTI-vel.

Stágel Bence, a szervezet elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Kovács Péter, a jogsegélyszolgálat vezetője kiemelt: a nyári szünetben több ezer fiatal vállal diákmunkát, ugyanakkor - különösen a 15-24 év közöttiek - számos esetben kiszolgáltatott helyzetben teszik ezt, rájuk nézve hátrányos feltételekkel.

Gyakran szerződést sem kötnek velük, de előfordul a szóban megbeszélt feltétek utólagos, egyoldalú módosítása, amely a munkavállalót hátrányosan érinti - írták. Felhívták a figyelmet, hogy az új Munka törvénykönyve július 1-jén lép hatályba, és több új rendelkezést is hoz a diákmunkával kapcsolatban. Az IKSZ ezek megértésében is igyekszik segítséget nyújtani.

A szervezet arra kéri a munkaügyi felügyelőségeket, az érintett hatóságokat, valamint az önkormányzatokat, hogy a nyári időszakban fokozottan ellenőrizzék a fiatal munkavállalók foglalkoztatási körülményeit.

Az IKSZ különösen fontosnak tartja a fiatalok megfelelő munkajogi tájékoztatását, valamint a nyári munkavégzésének segítését. A bejelentéseket, kérdéseket az iksz@kdnp.hu e-mail címre lehet küldeni - tudatták.

komment

süti beállítások módosítása