HTML

2012.02.04. 03:10 amikeruletunk

Segítség a végtörlesztésben

Január 30. volt a határideje a devizahitelek végtörlesztésének. A közalkalmazottaknak az önkormányzat is segítséget nyújtott.

A XVIII. kerületi önkormányzat, mint munkáltató tudott hozzájárulni a devizahitelesek végtörlesztéséhez azzal, hogy a polgármesteri hivatal alkalmazottainak és az önkormányzat által fenntartott oktatási, kulturális és szociális intézmények dolgozóinak saját erőből nyújtott kamatmentes hitelt.

Az önkormányzat családonként legfeljebb 1 millió forint kölcsönt tudott biztosítani, jogszerűen azonban csak a közszolgálatban dolgozóknak. Árvay Gábor, a polgármesteri és jegyzői kabinetiroda vezetője elmondta, hogy a jogosultak körét jogszabály írja elő: többek között olyan háztartások vehetik igénybe a kölcsönt, ahol legalább egy, 25 évnél nem idősebb eltartott gyermek él. Az önkormányzat felmérte, hányan kívánnak élni a végtörlesztés lehetőségével és számukra január 11. és 15. között teljes körű pénzügyi tanácsadást biztosítottak. Ez egyedülálló az országban, hasonló tájékoztatót egyetlen más önkormányzat vagy munkáltató sem szervezett

komment

süti beállítások módosítása