HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2012.01.30. 00:10 amikeruletunk

Tavaszra felfrissül a Bókay Kert



Bókay Kert minden évszakban: tavasszal...

A jó idő beálltával egy megújult kalandparkot szeretne működtetni a Bókay Kertben aVárosgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. A kalandpark korábbi üzemeltetője ugyanis gazdasági okokból feladta az üzletet, tudomásunk szerint a hasonló létesítményei közül mindössze a csillebérci pályát tartja meg. 
– A vállalkozó leszerelte az eszközeit, miután az általa felajánlott csaknem 40 millió forintos vételárért azt cégünk nem kívánta megvásárolni – mondtaBanyár László, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, megerősítve: a cég tavasszal tervezi a régi helyén egy olyan új kalandpark megnyitását, amelyben a legkisebbektől a nagyobb gyerekekig minden korosztály megtalálja a maga nem feltétlenül extrém, de ügyességet próbára tevő szórakozását. A társaságnál jelenleg azt vizsgálják, hogy miként lehetne a hasonló szolgáltatást gazdaságosan, alacsony beruházási összeggel a helyszínre telepíteni.
További cél a korábbi Ágas-Bogas Kreatív Műhely jobb kihasználása, amelynek eddigi bérlőjével még a Bókay Kert Kft. korábbi vezetője által kötött, az üzemeltetőre nézve nem túl előnyös szerződés december 31-én lejárt, így mód és lehetőség nyílott a konstrukció megváltoztatására. 
– A döntés jogosságát igazolta, hogy már az év elején a korábbi bérleti díj többszöröse folyik be, a terem kihasználtabb és jövedelmezőbb – tette hozzá a vezérigazgató.  


...vagy télen


Az önkormányzat cége a jövőben sokkal több programot kíván szervezni ide az eddig megszokott hétvégi születésnapi zsúroknál. A cél az, hogy körültekintő, tudatos programszervezéssel a játszóház olyan közösségi találkozóhelyként működjön tovább, amely hét közben is vonzó programokat, kulturált találkozóhelyet kínál a környéken élő kisgyermekes családoknak.
A Bókay Kert szolgáltatásainak javítása érdekében emellett folyamatosan zajlik a teniszpályák és afutópálya karbantartása is. A teniszpályák bérlője télre bezárta a létesítményt, de ezzel kapcsolatban a Városgazda Zrt. vezetőségének határozott szándéka, hogy tavasszal – ha kell, akár saját üzemeltetésben – mindenképpen újra elérhetővé tegye ezt a sportlehetőséget is. Ugyancsak felújítják a bárki által használható futópályát, amelynek szegélyezése a korábbi vezetés alatt gyenge minőségű kivitelezésben készült el, ezért idő előtt elrohadt. Ezt most a kertész munkatársak folyamatosan cserélik. 2012-ben várhatóan befejezik a világítás kiépítését is, így majd sötétedés után is használható lesz a létesítmény. A BMX-pálya egyelőre zárva marad, mert a területet üzemeltető sportegyesület visszaadta azt. A vagyonkezelő tervezi a pálya felújítását, és tárgyal a potenciális üzemeltető partnerekkel, de a balesetveszély miatt addig is körbekerítette a pályát, és átmenetileg megtiltotta annak használatát. 


A kerületi jégpálya is itt várja a sportkedvelőket

– A fenti lépéseken túl most készítjük elő a Bókay Kert távlati fejlesztési koncepcióját is, amelyben az eddigieknél lényegesen gazdagabb kínálati palettával számolunk a kertben elérhető szolgáltatások tekintetében. Alapvető cél ugyanakkor, hogy a Bókay Kertben elsősorban az odalátogatók járjanak jól, vagyis a partnereinkkel olyan működtetési konstrukciókat alakítsunk ki, amelyek révén nagyobb bevételhez juthat az önkormányzat cége is. Ennek révén válik lehetővé ugyanis a szolgáltatások színvonalának további emelése – foglalta össze a tervek ismertetését Banyár László.

A TV18 riportja a jégpályáról
 
A TV'18 riportja a kerületi sportporgramokról 

Városkép 

komment

süti beállítások módosítása