HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2012.01.28. 07:45 amikeruletunk

Ki-ki a maga portája előtt


Jöhet a hó, az FKF Zrt. felkészült az utak takarítására. Az intézmények és a magáningatlanok tulajdonosai azonban maguk kötelesek gondoskodni arról, hogy területük ne legyen havas, jeges.


A tél még nem ért véget, elképzelhető, hogy előbb-utóbb megérkezik a havazás is. A Fővárosi Önkormányzat által kezelt útvonalak takarítása az FKF Zrt. feladata. A cég úgy tájékoztatott, hogy felkészült a téli feladatok elvégzésére.
− Korábban a kerületi önkormányzat, noha nem volt feladata, maga is végzett szükség esetén hóeltakarítást a fővároshoz tartozó útvonalakon is. Erre a szűkösebb költségvetés miatt idén nem lesz lehetőség, amit jeleztünk is az FKF-nek. Válaszában a cég képviselete megnyugtatott minket, hogy felkészült a hóeltalkarításra – mondta el Péntek Tamás, a Városüzemeltetési Divízió vezetője.
Más elbírálás alá esnek az egyéb közterületek, mint például a parkok, a járdák, az önkormányzati ingatlanokhoz tartozó területek és a lakótelepek közterületei. Ezeken az önkormányzat végzi a hókotrást és a síkosságmentesítést.
− Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az intézményeknek és a magánházak tulajdonosainak maguknak kell gondoskodniuk a saját területükről. Nekik is ügyelniük kell arra, hogy a környék tiszta és csúszásmentes legyen – figyelmeztetett a divízióvezető.

KGy-BP18

komment

süti beállítások módosítása