HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.12.03. 02:10 amikeruletunk

A civilek félreértettek valamit

 A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint félreértés vagy félrevezető szándék állhat civil szervezetek pénteki közleménye mögött, amelyben a párt javaslatát teljesen alkalmatlannak nevezik az abortuszok számának csökkentésére. A kisebbik kormánypárt MTI-hez eljuttatott reagálásában kifejtette: Magyarországon a művi megszakítást az egészségbiztosító biztosítási alapon finanszírozza, ez megilleti az egészségügyi kockázatok - ideértve a súlyos lelki válságot vagy a bűncselekmény okozta traumát is - által fenyegetett nőket.

A civilek félreértettek valamit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A KDNP javaslata nem von el forrást, pusztán azt a gyakorlatot változtatná meg, hogy az Egészségbiztosítási Alap kasszájában erre külön nevesített összeg szerepeljen. Ahogy az alap költségvetésében nem lehet előre tervezni a lábtörések számát, úgy az egészségügyileg indokolt beavatkozások számát sem lehet megbecsülni - fejtették ki.

Leszögezték: a KDNP szerint az életet a legnagyobb védelem illeti meg, ami felfogásuk szerint a fogantatással kezdődik. "Ezért azt valljuk, hogy ne lehessen állami pénzből – azaz mindannyiunk adóforintjaiból – szociális okokra hivatkozva emberéletek kioltását finanszírozni" - fogalmaztak.

Az élet pártján állnak, s nem kívánnak a halál kultúrájának kedvezményeket tenni - zárta állásfoglalását a kisebbik kormánypárt, kiemelve, hogy félreértés vagy félrevezető szándék állhat a Magyar Helsinki Bizottság, a NANE Egyesület, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Patent Egyesület, a Stop-Férfierőszak Projekt és a Társaság a Szabadságjogokért közleménye mögött.

Jogvédő civil szervezetek szerint a KDNP javaslata az abortuszra szánt költségvetési összeg elvonásával nem csökkenne a művi terhességmegszakítások száma, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő nők ellen irányul.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervezetnek az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében, amelyet a Magyar Helsinki Bizottsággal, a NANE Egyesülettel, a Labrisz Leszbikus Egyesülettel, a Patent Egyesülettel és a Stop-Férfierőszak Projekt képviselőivel közösen adott ki, emlékeztetnek, KDNP-s képviselőknek a költségvetési törvényhez benyújtott javaslata elvonná a művi terhességmegszakításokra szánt összeget, és azt örökbefogadások ösztönzésére, valamint gyermekvédelemre fordítaná. Pálffy István és Sáringer-Kenyeres Tamás javaslata "rendkívül képmutató és teljesen alkalmatlan" az abortuszok számának csökkentésére - írták.

kdnp.hu

komment

süti beállítások módosítása