HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.11.19. 00:18 amikeruletunk

Segíti a kerület a vállalkozókat

2010-ben alakult meg a kerületben a Vállalkozásfejlesztő Iroda. Az iroda  tanácsadással foglalkozik, elsősorban a mikro-, a kis-, és a középvállalkozóknak kínálja ingyenes szolgáltatásait.

Az irodát felkereső vállalkozókat vagy éppen leendő vállalkozókat, az aktuális pályázati valamint hitel lehetőségekről informálják.

 Jelenleg két olyan hitelkonstrukció van, amelyről a vállalkozókat érdemes tájékoztatni. Az egyik a Budapest kisvállalkozói hitel, ami maximum 60 hónap alatt kell visszafizetni és az igényelhető ősszeg 15 millió forint. A másik a mikrohitelprogram, ez a fajta hitelprogram, a kisvállalkozók pénzügyi támogatása érdekében jött létre, amelynek keretében maximum 7 millió forint hitel igényelhető, a korábbinál jóval kedvezőbb kamatra, amely 6,5 százalékról 4,9 százalékra csökkent.

Mindenkinek a közös érdeke, hogy a vállalkozások megtalálják saját adottságaiknak megfelelő hitelkonstrukciókat, amelynek igénybevételével képes a fejlesztésre a beruházásra, ezáltal az új munkaerő alkalmazására, aminek következtében csökkenhet a kerületi munkanélküliek aránya és fejlődhet a kerület gazdasága.  Ezért is fontos a Vállalkozásfejlesztő Iroda működtetése, hogy együtt megtalálják azokat a kitőrési pontokat, ami mind a kerületnek, mind a vállalkozásnak jó.

Egri István   

komment

süti beállítások módosítása