HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.11.08. 01:00 amikeruletunk

Behajtják az adótartozásokat

 Nem tolerálja tovább a hivatal a helyi adók fizetésének megtagadását. Megkezdődött a felhalmozódott tartozás felszámolása.

Szigorúbb ügymenetre számíthatnak azok, akik az elmúlt években elmulasztották megfizetni adókötelezettségüket az önkormányzat felé. A hivatal szerint jelentős adótartozás keletkezett − döntő többségében gépjármű −, amelyre magánszemélyek és gazdasági társaságok közösen halmoztak fel.
− Az adópolitika végrehajtása a fejlődésünk egyik sarkköve. A megfizetett adó képzi bevételeink nagy százalékát, mely a kerület gyarapodását, növekedését szolgálja. Ezért az adóhatóság munkáját, eljárási rendjét, a jogszabályok felhatalmazása alapján hatékonyabbá tettük – mondta el dr. Hunyadkürti Szilvia, a Közigazgatási és Hatósági Iroda Vezetője.
Az irodavezető tájékoztatása szerint korábban a hivatal a hátralékkal rendelkezőknek fizetési felszólítást küldött ki, a legtöbben azonban ezeket nem vették figyelembe.
− Az adócsoport munkáját átszerveztük, ezt a gyakorlatot megszüntettük. A kötelező értesítéseket az állampolgárok természetesen megkapják, ezen túlmenően azonban konkrét, jogszabályban biztosított végrehajtási cselekményeket foganatosítunk: foglalunk, a tartozást az ingatlanra terheljük stb. Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII törvény 161/A. § (1) bekezdése lehetőséget biztosít számunkra, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal közreműködését az adók behajtása tekintetében igénybe vegyük. Ezzel még hatékonyabbá tudjuk tenni a végrehajtási rendszert, hiszen a NAV-nak lehetősége van például számlák közötti átvezetésre – fogalmazott dr. Hunyadkürti Szilvia hozzátéve. – Rendszeres ellenőrzéseket tartunk a jövőben azon magánszemélyeknél személyeknél, társaságoknál ahol a bevallási dokumentumok (építmény- és telekadó) nem érkeztek meg, nem megfelelőek.

K.GY-BP18

komment

süti beállítások módosítása