HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.10.28. 01:40 amikeruletunk

Zavarják a kukázók a lakók nyugalmát

 A szelektív hulladékgyűjtők a Havanna lakótelepen is a guberálók pénzszerzési forrásai. Az itt élőket viszont zavarja a rendetlenség.

 


 

 

A szerkesztőségünkbe érkezett panaszos levélben a Havanna utca lakói arra hívták fel a figyelmet, hogy a kukázók éjszakánként hangoskodással zavarják a nyugalmukat, napközben pedig a környékbeli padokon tábort ülve iszogatnak, és „riogatják a gyerekeket”. Ezért hiába örültek a szelektív hulladékgyűjtési lehetőségnek, most mégis azt látnák a legjobb megoldásnak, ha ezek a konténerek máshova kerülnének.


Ugyanakkor nem valószínű, hogy az áttelepítés megoldást jelentene, mert minden bizonnyal az új gyűjtőhelyen ugyanezek a gondok merülnének fel. 


Révész Zoltán, a Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport szolgálatvezetője elmondta, hogy szélmalomharcot vívnak a rendbontókkal:
– Járjuk a kerületet, a szóban forgó helyen is többször megfordulunk egy nap folyamán, a járőröző kollégáinkkal mindig van rendőr is, de ő is csak tettenérés esetén tud eljárni az elkövetők ellen. Olyan ez, mint egy „társasjáték”. Ha éppen akkor járunk arra, amikor a panaszban említetthez hasonló eset történik, akkor intézkedünk, de természetesen akkor borogatják a tárolókat, amikor egy távolabbi utcában járunk.
A szolgálatvezető ugyanakkor elmondta, hogy a Havanna lakótelep egészén térfigyelő kamerák üzemelnek, ezért ha bárki rendbontást tapasztal, szóljon a rendőrségnek, így a pontos idő alapján meg lehet nézni a konkrét kamerafelvételeket, és azok segítségével be lehetne azonosítani a renitenseket.

Városkép
 

komment

süti beállítások módosítása