HTML

2011.10.02. 17:19 amikeruletunk

Felhívás valamennyi kerületi német részére

    Tisztelt Hölgyem, tisztelt Uram, kedves gyerekek! 

    Nekünk, kerületi németeknek, sváboknak, németül beszélőknek, és szimpatizánsainknak, nagyon nem mindegy, milyen eredménnyel zárul a 2011. évi népszámlálás.

    A kormány döntött. Intézményeink, kerületi német nemzetiségi óvodáink- Vackor-, Vándor-, Építő ovi, iskoláink, a Táncsics Általános Iskola, és nem utolsó sorban a Pest-szentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola, - Piros –, civil egyesületünk, az NPE és kórusa, a Liederschatz, fenntartása 2012-től a népszámlálási adatokhoz kötődik. Ma 600 gyermek részesül nemzetiségi nevelésben, oktatásban. Csak az elmúlt 10 évben tehát több, mint 1000 gyermeket tanítottunk német kultúrára, német nyelvre. Ha ennél ke-vesebben vallják magukat közénk valónak, az intézményeket akár be is lehet zárni.

    A személyi kérdőív V. fejezete 34., 35., 36., kérdései érintik sorsunkat.

    Ezek kitöltése nem kötelező!!!

    Ezek kitöltése picivel több munkát, időt, energiát igényel, de most nagyon fontos. 

    Kinek fontos?

    Aki német. Aki továbbra is ingyenesen szeretne németet tanulni. Aki a német gyökereit nem hagyja veszni. Aki továbbra is nívós óvodába, iskolába járatná gyermekét, vagy járt maga is oda. Aki ott dolgozik, így állása van. Aki könnyebben kíván az EU-ban munkát vállalni. Aki évről-évre részt vesz programjainkon, aki sikeres nyelvvizsgáját megfizetjük, akit táborba viszünk, aki cserekapcsolatban vehet részt, aki kötődik hagyományainkhoz, és mindazoknak, akik számára szimpatikusak vagyunk.

    A népszámlálás lehetőséget kínál, hogy a jövőnkbe fektessünk, hogy a magyarság mellett, nem pedig ellene!!, még egy pluszt vállaljunk, a németséget.

    Tesszük mindezt, mert azok vagyunk, és tesszük nagyon sokan, mert ez az érdekünk. 

    Azt kérem Öntől, ne kerülje el a figyelmét, hogy a 34., 35., pontok megválaszolásának nagy a jelentősége, és a kiskorú-, tovább idős családtagokra vonatkozóan is nyilatkozzanak ezen pontok megválaszolásánál. Csak így védhetjük meg a kerületi német nemzetiségi intézményeinket, civil közösségeinket.

    Az EU-ban 2011-ben 100 millióan szintén  így tettek, tesznek. 

    Ez végre egy jó ügy. Mindannyian, csecsemőktől dédszülőkig, egyaránt tehetünk sorsunk alakulásáért! Itt egyetlen behúzott X sem vész el, itt mindannyian nyerni fogunk. 
     

    Tisztelettel 
     

                                                                      Fekete György                         

                                                                              elnök

komment

süti beállítások módosítása