HTML

2011.09.12. 03:59 amikeruletunk

Buszkirándulás - Pécs, Villány

Az Együtt Pestszentimréért Egyesület október 8-án, szombaton egynapos buszkirándulást szervez Pestszentimréről a kultúra és a bor városaiba. Az úti cél: Pécs és Villány.
pecs_szechenyi_ter.jpgAz egyesület szeretettel hív mindenkit a buszos kirándulásra. A tervezett program szerint az indulás reggel 7 órakor lesz, Pestszentimréről. A délelőtt folyamán szabadprogram keretében Pécs városát tekintetnénk meg. A gyönyörű, mediterrán hangulatú város a tudomány, művészet, szakralitás kincseskamrája. 2010-ben méltán viselhette az Európa Kulturális Fővárosa címet. Európa szerte híres múzeumairól, gazdag művészeti életéről, művészeti fesztiváljairól, alkotó művészeiről. Csak néhány látnivaló a teljesség igénye nélkül: a székesegyház, a dzsámi, az ókeresztény emlékek, a Zsolnay kút és múzeum, Csontváry és Vasarely munkáit bemutató kiállítások. A külön féle látnivalókat mindenki igénye szerint tekintheti meg.
villanyi-pincesor.jpgA délutáni órákban továbbutazunk Villány felé. Útközben Palkonyán megtekintjük a Batthyanyi család által építetett katolikus körtemplomot és a védett, 53 présház által létrejött pincesort.Villány városában, a testes tüzes vörösborok hazájában meglátogatjuk a Villányi Bormúzeumot. A településen lehetőség lesz borkóstolásra, borvásárlásra. A csodás természet, az éghajlat, az itt élő emberek szorgalma, szaktudása, vendégszeretete valamint a borral szembeni magas minőségi elvárások tették nemzetközileg és országosan is méltán híressé a Villányi vörösbort.
Az esti órákban indulunk vissza.

A kirándulás részvételi díja: 3500 Ft/fő A részvételi díj a belépőjegyek árát nem tartalmazza!

Információ és jelentkezés:
Biztosítási Iroda, 1188 Nemes utca 1.
Telefon: 20/341-2902, 20/572-181

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet!

komment

süti beállítások módosítása