HTML

2011.09.08. 22:14 amikeruletunk

Még várják az ötleteket a Kossuth térre

A várakozásoknak megfelelően nagy érdeklődés kíséri a Kossuth tér hasznosítását célzó ötletpályázatot. További pályaművek beadására még szeptember 12-ig van lehetőség.


A kerület egyik legszebb és sok szempontból legértékesebb területe a lőrinci Kossuth tér. A hatalmas park enyhet és nyugalmat ad a melegben, a gimnázium diákjai és a környéken sétálók egyaránt szeretnek megpihenni az itteni padokon. Mégis hosszú ideje nyilvánvaló, hogy a tér sokkal többre volna érdemes, lényegesen hatékonyabban tudná szolgálni a környékbeliek felfrissülését, sőt akár turisztikai látványosság is lehetne belőle.
Ezért írt ki az önkormányzat ötletpályázatot a terület építészeti és kertészeti kialakítására, valamint a tér és közvetlen környezete kapcsolatának megfogalmazására. A díjnyertes ötletek a pályázat kiírója szerint egy későbbi komplex terv alapját fogják képezni.
A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a vártnak megfelelő érdeklődés tapasztalható, a pályázati anyagot lekérők száma alapján elképzelhető, hogy a zsűrinek több tucat pályamunkát kell majd átnéznie. A határidő szeptember 12., addig van még lehetőség a tájékozódásra és újabb ötletek benyújtására.
A kiírás szerint szeptember 20-án hirdet eredményt a neves szakemberekből álló bíráló bizottság, az elismeréseket pedig egy nappal később adják át ünnepélyesen.

 

BP18

komment

süti beállítások módosítása