HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.08.29. 23:35 amikeruletunk

Az MNB elnöke nem segítene a devizahiteleseken

A devizahiteleseket nem lenne helyes megmenteni, mert a magyaroknak végre meg kell tanulniuk, hogy nincs ingyenebéd – egy, a WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai nagykövetségi távirat szerint ezt mondta Simor András, a magyar jegybank elnöke April Foley-nak, az Egyesült Államok nagykövetének egy 2008. októberi magánbeszélgetésen.

Simor azzal érvelt Foley-nak, hogy a devizahitelek visszafogására nincs hatékony eszköz, a magyaroknak pedig meg kell tanulniuk helyesen cselekedni, nem kényszerből, hanem csak azért, mert helyes.

Az amerikai nagykövet levele alig egy nappal azután született, hogy a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Unió és a Világbank képviselői megállapodtak a Magyarországnak nyújtandó 20 milliárd eurós kölcsönről az államcsőd elkerüléséhez.

Árfolyamrögzítéssel segítenek

Mint ismert, a svájci frank erősödése miatt az Orbán-kormány már korábban döntött az elszabaduló törlesztőrészletek miatt nehéz helyzetbe került családok segítéséről. Először az árfolyamrögzítésről döntöttek, majd ezt követően határoztak arról, hogy a devizahiteleknél a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerződés alapján a hiteladós által havonta fizetendő törlesztőrészlet összege nem haladhatja meg a rögzített árfolyam alkalmazási időszaka alatti utolsó törlesztési kötelezettség összegének 15 százalékát.

(hírTV, MNO)

 

komment

süti beállítások módosítása