HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.08.26. 00:03 amikeruletunk

Nálunk szentelték fel a kopt közösség első magyarországi templomát

III. Shenouda, Alexandria pápája és Szent Márk evangélista Apostoli Katedrájának 117. patriarchája öt vezető püspökével együtt a kora reggeli órákban szentelte fel Magyarország első kopt ortodox templomát a kerületi Selmecbánya utcában. A szertartás több száz hívő jelenlétében, mintegy háromórás, rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlott az Istennek Szülője, Szentséges Szűz Mária és Mihály Arkangyal Kopt Ortodox Templomban, amely zsúfolásig tele volt.

A templomba csak fémdetektoros kapun áthaladva, többszöri ellenőrzés után lehetett bejutni, de csak azoknak, akik több órával korábban érkeztek. Így legalább kétszázan nem  fértek be, ők a templomkertben, kivetítőn követhették a főoltár előtt zajló ceremóniát. Akiknek még itt sem jutott hely, az utcán hallgatták a kihangosított szertartást.

 

A kopt pápa az arab és kopt nyelven zajló liturgia során imádkozott, majd felszentelte a templom mindhárom oltárát, annak terítőket és szent edényeit, valamint az ikonokat és festményeket.

 

A vallási közösség papjának, Yussef atyának III. Shenouda a templomszentelés alkalmából díszrangot adott, valamint egy Szűz Máriát ábrázoló ikont ajándékozott a templomnak, továbbá oklevelet és emlékérmet az egyházi közösség több tagjának.

Fülep Erzsébet-BP18

komment

süti beállítások módosítása