HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.08.06. 05:04 amikeruletunk

A gyermekétkeztetés díja kerületünkben jóval alacsonyabb, mint máshol

Kerületünk eladósításában kulcsszerepet játszó előző városvezetés, a gazdasági folyamatokkal nem úgy törődött, ahogy az elvárható lett volna. Történhetett bármilyen változás a nemzetközi illetve a hazai gazdasági életben, azt a helyi akkor még vezető pozícióban lévő szocialisták rendszerint egy vállrándítással elintézték, hogy mit érdekel az minket.

Pedig ha akkor a helyzetének megfelelően kezelték volna, ezeket a gazdasági folyamatokat, akkor most Pestszentimre-Pestszentlőrinc városvezetése nem kényszerült volna, kényszerű, de indokolt döntések meghozatalára a gyermekétkeztetés kapcsán.

Kerületünkben 2008 óta a mit érdekel minket MSZP-s politika miatt, a gazdasági folyamatok és az ott bekövetkezett változások ellenére, nem emelkedtek a gyermekétkeztetés díjai. Pedig a gyermekétkeztetés illetve bármilyen egyéb szolgáltatás árainak meghatározásakor mindig figyelembe kell venni a gazdasági életben bekövetkezett változásokat. Ugyanis 2008 óta drámaian megemelkedtek a nyersanyagárak illetve a korábban 20 százalékos áfa 25 százalékra emelkedett. Ennek következtében elkerülhetetlenné vált, a gyermekétkeztetési díjak megváltoztatása.

Először a bölcsődei térítési díjakon kellett változtatni, de az óvodák, iskolák és gimnáziumok díjai akkor még érintetlenek maradtak. Most azonban már indokolttá vált ezek minimális emelése. De az emelés nem érinti a Bababirodalom Bölcsődét és a Szolgáltató Központot.

Azonban a kényszerű, de indokolt áremelések meghozatala ellenére kerületünkben még mindig jóval alacsonyabb a gyermekétkeztetés díjai, mint más kerületekben. Ugyanis a X. kerületben vagy éppen a XII.kerületben sokkal többet kell fizetni a gyermekétkeztetés után, mint a XVIII.kerületben.

komment

süti beállítások módosítása