HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.07.17. 05:38 amikeruletunk

Cirkusz szocialista módra

A kerületi Kacsa Magazin ( Lőrinci Magazin) által közzétett felhívásból értesülhettem arról, hogy Kőrös Péter szocialista frakcióvezető illetve Szaniszló Sándor MSZP-s fővárosi képviselő kezdeményezésére,  a XVIII.kerületi MSZP valamint a Kacsa Magazin békés célú lakossági szimpátia tüntetést szervez a városőrség megszüntetése kapcsán. A kerületi szocialisták álláspontja szerint a városőrség létezése, amely mindig élvezte a lakosság támogatását, volt a garancia  Pestszentimre-Pestszentlőrinc közbiztonságra.

A tények azonban makacs dolgok és nem teljesen az a helyzet a városőrség tekintetében, amit a szocialisták állítanak a gyurcsányi-hazudozás aljas módszereit alkalmazva.

A városőrség kapcsán a helyzet a következő. A városőrség létrehozását kerületünk előző szocialista városvezetése határozta el, de ígéretet tettek arra, hogy a lakosság véleményét kikérik. E célból a 2009-es Európai Parlamenti választásokkal együtt véleménynyilvánító népszavazás megtartására került sor. De már a népszavazás kiírásakor  tudni lehetett azt, hogy a városőrség létrehozása eldöntött tény, mivel csak véleménynyilvánító népszavazás megtartására kerülhetett sor, aminek eredményét adott eredmény esetén nem kötelesek figyelembe venni a döntéshozók. A döntéshozók akkor jártak volna el helyesen, ha ügydöntő népszavazást tartottak volna, amelynek eredménye kötelező mindenkire nézve, még a városvezetés számára is.

A népszavazás lezajlott, amely egyértelműen bebizonyította, hogy a kerületiek nem értenek egyet a városőrség létrehozásával, ezért is lett eredménytelen a népszavazás. Ennek ellenére az emberek véleményét figyelmen kívül hagyva létrehozták a városőrséget, amely nem a közbiztonság megerősítését szolgálta, mivel a városőrök nem minősülnek hatósági személynek, így semmilyen jogosítványuk nem volt arra, hogy elkapják illetve tettenérés esetén feltartsák a bűnelkövetőt. Ezenkívül nem árt ha tudjuk, hogy a várősőrség szocialista kifizetőhelyként működött, mivel városőrként a kerület alkalmazásában csak az a személy kaphatott munkát, akik vagy segítőként illetve bármilyen egyéb módon kötődtek a Magyar Szocialista Párthoz. Másrészt a szocialisták városőrrei nem egy esetben munkaidőben tilos helyen parkoltak, italoztak vagy a nyílt utcán a dolgukat végezték, mert ők úgy gondolták, mivel szocialisták bármit megtehetnek mindenféle következmények nélkül.

Ezen tények ismeretében a 2010-es önkormányzati választások után hivatalba lépő új városvezetés a lehető legjobb döntést hozta meg, amikor a városőrség megszüntetéséről valamint a kerületi rendőrség megerősítéséről határozott. Ugyanis a városőrség nem segítette elő, az egykori szocialista ígéreteknek megfelelően a közbiztonság javítását. A kerületi közbiztonság javítását csak a rendőrség tudja elősegíteni ,állandó hatósági jelenlét által, mivel egyedüliként a rendőröknek van jogosítványa arra, hogy a bűnelkövetőt elkapják vagy tettenérés esetén bevigyék.

A kerületi városvezetés által elfogadott egyedülálló új rendőrségi koncepció a biztosíték arra, hogy a látható rendőri jelenlét és a 150 millió forintos támogatás által végre javulni fog a kerület közbiztonsági helyzete és így végre minden kerületi úgy érezheti idővel, hogy családját illetve barátait semmilyen veszély nem fenyegeti.

Ezáltal megállapítom, hogy nincs lakossági támogatottsága a szocialisták és a Kacsa Magazin által szervezett békés célú lakossági szimpátia tüntetésnek, mivel a közrend fenntartása nem a városőrség, hanem az adófizetők pénzén fenntartott rendőrség feladata. Remélem, hogy a kerületi szocialisták is tisztában vannak azzal, hogy a szocialista párttagság kivezénylése nem egyenlő a lakossággal és bízok benne, hogy az utcai szocialista taggyűlést, amennyiben megtartják nem lakossági szimpátia tüntetésnek fogják nevezni.

 

UI: Szerkesztőségünk várja azon személyek beszámolóját, akik szerettek volna városőrök lenni, de nem lehettek, mivel nem voltak szocialisták. A beszámolókat amikerületunk@postafiok.hu e-mail címre küldjék el az érintettek.

-spartacus-

komment

süti beállítások módosítása