HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.07.05. 02:39 amikeruletunk

Megújult térfigyelő kamerák

A Havanna projekt keretében megvalósult a térfigyelő kamerarendszer felújítása és bővítése. A műszaki átadás június 24-én volt a rendőrség kameracentrumában.

A Havannatelepen 2002. októberétől működnek térfigyelő kamerák. Azonban közülük több felújításra szorult. Időközben az is kiderült, hogy hol volna érdemes még további kamerákat felszerelni. Erre "A Havanna lakótelep integrált szociális rehabilitáció" című pályázat keretében nyílt lehetőség.

Az önkormányzat a rendőrséggel konzultálva megtervezte, hogy közbiztonsági szempontból megfelelő helyekre kerüljenek az új és a meglévő kamerák. A fejlesztés során a meglévő kamerarendszert, a kerületi rendőrkapitányságon üzemelő központot és a lakótelepi alközpontot bővítették, figyelembe véve a már üzemelő rendszerrel való kompatibilitást. A bővítés során hét új kamerát telepítettek, három meglévő kamerát lecseréltek, két kamerát pedig áthelyeztek. Az új kamerák jelátvitele a mai korszerű technológiának megfelelően optikai kábelhálózaton valósul meg.

A műszaki átadás június 24-én a kerületi rendőrség kameracentrumban volt .
– Az egész kamerarendszert átvizsgáltuk, néhányat áthelyeztünk, többet felújítottunk, és hét újat is felszereltünk – mondta Csomó Tamás alpolgármester. – A teljes kameraszámra állítottuk be az új rendszert, összehangolva a régi kamerákkal. A cél az volt, hogy a lakótelep minél több frekventált részét tudjuk megfigyelni. A kamerarendszereknek elrettentő hatása van, amit a kamerák üzembe helyezésekor azonnal érzékelni lehetett, de az is fontos, hogy ne csak nézzük a kamerákon kersztül, mi történik, hanem legyen következménye a szabálysértésnek, bűncselekménynek.
– Szerencsére nem minden percben kell csibészt fogni – tette hozzá az alpolgármester. – Ha gyorsan reagálnak a hatóságok, akkor messze elkerülik a bűnözők a lakótelepet.

 

Fülep Erzsébet(BP18.hu)

komment

süti beállítások módosítása