HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.07.05. 02:33 amikeruletunk

Egyedülálló, új rendőrségi koncepció

A kerületi önkormányzat támogatásával a XVIII. kerületi rendőrkapitányság július 1-jétől új közbiztonsági koncepciót vezetett be, amelynek a lényege, hogy a kerület 7 forgalmas pontján várják a lakosság észrevételeit.

Életünk legmeghatározóbb eleme a biztonság, s ha úgy érezzük, hogy bennünket, családunkat nem fenyegeti veszély, akkor a közérzetünk is sokkal jobb. A biztonságunk növelése érdekében már eddig is több lépés történt a kerületben, s ezt növelhetik a rendőrségi pontok július 1-jétől. Az önkormányzat támogatásával kialakítandó pontok a hagyományos posztos rendőri szolgálat megújítását és modernizálását teszik lehetővé.

Az országban ez az első

Az új koncepció annyira jelentős kezdeményezés, hogy még a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti helyettese, Markó Attila ezredes is elismeréssel szólt róla a július 1-jén a Kondor Béla Közösségi Házban tartott sajtótájékoztatón.
- Ez egy egyedülálló rendszer, amelyre tudtommal sehol nincs példa az országban – jelentette ki Markó Attila ezredes. – A BRFK támogatja a kezdeményezést, mert fontosnak tartjuk, hogy minél folyamatosabb kapcsolat alakulhasson ki a lakossággal.
A rendőrségi pontok kialakítását alapos elemzés előzte meg. Mivel a leggyakoribb bűncselekményeket – betörés, garázdaság, rablás – jellemzően 10 és 22 óra között követik el, a legcélszerűbbnek tűnt erre az időszakra elérhetővé tenni a rendőrségi poszton szolgáló rendőröket. A kijelölt pontokon minden órában elérhetők a rendőrök, s amennyiben a terület más pontján járőröznek, a táblákon feltűntetett telefonszámokon bármikor elérhetőek.

Csaknem 150 milliós támogatás

Ughy Attila polgármester a tájékoztatón a változás fontosságára hívta fel a figyelmet.
- A változásokra szükség van, mert a megszokás könnyen elkényelmesedéshez vezet – tette hozzá Ughy Attila. – Mi pedig éppen azt szeretnénk, hogy minél hatékonyabban, dinamikusabban dolgozzanak azok, akiknek a közösségért dolgoznak. A közbiztonság megerősítését a rendőrségi pontok létrehozása mellett a napokban elindított mezőőri szolgálat is segíti.
Ezt erősítette meg Kékesi András ezredes, a kerület rendőrkapitánya is, aki a mezőőrök kapcsán hangsúlyozta, hogy fellépésükkel - amelyet folyamatosan egyeztetnek a rendőrséggel – más területekre jut több rendőr.
A sajtótájékoztatón a közbiztonságért felelős alpolgármester, Lévai István Zoltán elmondta, hogy a szükséges támogatást ésszerű átcsoportosítással oldotta meg az önkormányzat.
- A közbiztonságra fordított összeg egy részét átcsoportosítottuk, így éves szinten már csaknem 150 millió forinttal támogatjuk a rendőrséget – tájékoztatott Lévai István Zoltán. – Meggyőződésünk, hogy ez a rendszer hatékonyabban szolgálja majd a lakosságot, s tovább javulhat a kerületiek biztonságérzete.


Kerületi rendőrségi pontok

Pestszentlőrinc: Béke tér
Pestszentimre: Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) és Alacskai úti lakótelep
Lakótelepek: Havanna- (Kondor Béla Közösségi ház előtt), Lakatos-, Gloriett- és Szent Lőrinc-lakótelep központjában

Sütő-Nagy Zsolt (bp18.hu)

komment

süti beállítások módosítása