HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.06.11. 02:14 amikeruletunk

Szabadtéri szentmise

Pünkösd a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Idén a Szent Lőrinc kápolnánál szabadtéri szentmisét tartanak június 11-én 18 órakor.

 

A Szent Lőrinc kápolna építésének 250. évfordulója tiszteletére pünkösd előestéjén, június 11-én 18 órakor szabadtéri szentmisét tartanak. Az egyháztanács képviselői, a kerületi IKSZ részéről segítő fiatalok, valamint Kardos Gábor, a Bókay-telep képviselője a szentmise ideje alatt gondoskodnak a résztvevők nyugalmáról, és ha indokolt, segítenek a kerületi rendőrkapitányság munkatársaival  együttműködve.

Ünnepi miserend

A római katolikus templomokban pünkösd első napján vasárnapi miserend szerint tartják a szentmiséket, pünkösdhétőn pedig ünnepi miserend lesz érvényben.

Máriagyűdi találkozó

Nyári programnak, kikapcsolódásnak is felfogható a 29. alkalommal megrendezendő Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó, amelyre július 1-3. között rendeznek meg. A program a résztvevő fiataloknak lehetőséget biztosít személyiségfejlesztő beszélgetésekre, az őket érintő problémák átbeszélésére, s kölcsönös segítségnyújtásra is. A szervezők olyan ifjakra is számítanak, akik nem katolikusok, de szívesen ünnepelnének együtt a találkozó résztvevőivel.

 

Roth Ferenc-bp18.hu

komment

süti beállítások módosítása