HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.05.31. 02:16 amikeruletunk

Ókovács Szilveszter volt a Polgári Szalon vendége

Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió novemberben kinevezett vezérigazgatója volt az Üde Színfolt Kulturális Egyesület vendége a Polgári Szalonnak.

Ughy Attila, a kerület polgármestere köszöntötte a vendéget, majd Beke Mihály, az MTV munkatársa indította a beszélgetést Ókovács Szilveszterrel.
Letagadhatta volna, mégsem tette. Ókovács Szilveszter elismerte, hogy nagyon fáradt, hiszen az elmúlt hónapokban hihetetlen mennyiségű munka zúdult rá.
- A kinevezésem, november óta szinte összefolynak a napok, a hetek. Az, hogy sok munka vár majd rám az új munkahelyemen, azt tudtam. De hogy ilyen sokrétű, összetett feladatot kell megoldanom, azt nem hittem volna – mondta a korábban a Hír Televízió képernyőjéről ismert népszerű televíziós személyiség, aki 41 éves korára lehetett büszke arra, hogy a Duna első emberévé nevezték ki.


János Pállal kezdődött

Az említett fáradtságának nyomós az oka, hiszen amint elmondta, olyan lépés előtt áll a csatorna, amely sokak számára meglepetést, örömöt jelenthet majd.
- Ma már tévés történelemnek is nevezhetjük a hőskort, amikor 1992-ben, II. János Pál pápai áldásától kísérve megkezdődött a sugárzás, s oly távoli az is, amikor 1994-ben beköltöztek az akkoriak a Mészáros utcai székházba. Szeptemberben új mérföldkőhöz érkezik a csapatunk, mert megkezdi a sugárzását a 2-es csatorna is, amely a DunArt nevet viseli majd. Az adó eddig is a nemzet televíziójának vallotta magát, a határon túl élőkhöz is szólónak, értéket közvetítőnek. Az új csatorna ezt a szemléletet és műsorpolitikát kívánja tovább erősíteni.


Sára Sándor válogat

Ennek a jegyében fogalmazott így a kulturális egyesület vendége: „Azt szeretném, hogy olyan trezor legyünk, amelybe sok érték bekerül, s nem csupán szemzsibbasztásnak lesz jó a tévézés.”
Olyan kulturális, összművészeti csatorna kialakításán fáradozik a csapat, amelyben értékes műsorok, „komoly” filmek (mint amilyenek között az adó első irányítója, Sára Sándor válogat majd), hangversenyek, színházi közvetítések, színvonalas könnyűzenei műsorok kapnak majd helyet, s kép(b)en lesznek a nyugdíjasok is az ő számukra készülő új, állandó műsorral.
- Lépten-nyomon, még a határainkon túl is hallom, hogy mennyien és mennyire szeretik az emberek a Dunát. Ennek örülhetünk, ám ehhez képest még mindig kevesen, de legalábbis nem elegen néznek minket. Ezen akarunk változtatni. Azt szeretnénk, ha a DunArt lenne a „bezzeg csatorna” – indokolta a változtatásokat Ókovács Szilveszter.


Róth Ferenc-bp18.hu

komment

süti beállítások módosítása