HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.05.05. 23:43 amikeruletunk

Ültess fát kerületünknek!

A helyi környezetvédelmi program, a zöldfelületgazdálkodási koncepció alapján az önkormányzat meghirdette az Ültess fát kerületünknek pályázatot, amelyen azok a kerületi lakosok vehetnek részt, akik ingatlana előtt nincs vagy kevés a fa. Az igénylőnek vállalnia kellett, hogy a kiadott facsemetét a megjelölt közterületen szakszerűen ápolja. Az akcióban csak lombhullató díszfára lehetett pályázni. Összesen 181 fa ültetésére érkezett igény.

A pályázók juhar, hárs, kőris, díszkörte, gömbakác fafajtákból választhattak. Az önkormányzat vagyongazdálkodási és műszaki iroda környezetvédelmi csoportja a nyertes pályázókat írásban értesítette, majd helyszíni szemlét tartott a fák pontos helyének meghatározására. Emellett további faültetés zajlik a kerületben.

A Nagykőrösi úton épült Lidl áruháznál a kivágott fák pótlásaként 340 facsemete elültetésére nyílt lehetőség. A fákat a Sportkastély területén, a Fiume utca zöld sávjában, a Benjamin utcai buszfordulóban, a Nefelejcs Pihenőpark területé, a Táncsics Utcai Sportpálya körül, valamint a Búvár Kund téren ültetik el.

Városkép

komment

süti beállítások módosítása