HTML

2011.03.15. 00:27 amikeruletunk

Átlátható a költségvetés

A költségvetés megalkotása előtt három célkitűzés lebegett a döntéshozók előtt. A költségvetés megalkotásakor prioritást élvezett az a szempont hogy minden területen megszűnjön a párhuzamosság. Ennek következtében egy olyan mindenki számára átlátható megérthető költségvetés került elfogadásra amely a prioritásként kezelt szempontot maximálisan figyelembe vette.

Az azonban tagadhatatlan, hogy az elfogadott költségvetés tartalmaz megvonásokat, de a testület a lehető legjobb megoldást megtalálva a működőképesség megőrzésének lehetőségét adott tételek ésszerű átcsoportosításában találta meg. Ez a szempont tükröződött már az előkészítői munkában is.

A városvezetés arra kérte a képviselőket önálló javaslataik elkészítése előtt, hogy javaslataikban a feladatok mellett jelöljék meg azt is, hogy milyen belső forrásból lehet azt megvalósítani. A kérést mindenki komolyan vette ennek köszönhető az, a képviselők javaslatainak nagy része végül beépült a polgármester által előterjesztett módosított szövegbe és csak minimális volt azon javaslatok száma amit márcfius 3-án a testületi ülésen meg kellett vitatni.

Az idei kerületi költségvetést a Lehet Más a Politika és a Jobbik képviselője sem utasította el, mivel a szavazásnál tartózkodtak, egyedül a mostani költségvetési helyzet kialakulásáért felelős MSZP mondott nemet a költségvetésre. A FIDESZ és a KDNP képviselőinek voksaival a többség elfogadta a költségvetést.

komment

süti beállítások módosítása