HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.02.27. 23:28 amikeruletunk

A Ghymes jótékonysági koncert rendkívüli sikere

Sikerrel zárult a Ghymes jótékonysági koncert a XVIII. kerületben. A hagyományteremtő céllal szervezett esemény eredményeit és a részleteit Ughy Attila polgármester, országgyűlési képviselő, illetve Dr. Maitz László, a Zsebők Zoltán Szakrendelő (Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit kiemelten közhasznú Kft.) ügyvezető igazgatója ismertette 2011. február 22-én megrendezett sajtótájékoztatón.

A koncert eddig befolyt, bruttó 2,3 millió forintos bevételével az önkormányzat támogatta a Zsebők Zoltán Szakrendelő (Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit kiemelten közhasznú Kft.) kórházi eszközvásárlását. A teljes, várható összeg: bruttó 2,5 millió forint. A szakrendelő az összegből egy hasi ultrahangfejet vásárolt. Az adomány segítségével az orvosok a korábban meghibásodott eszköz helyett már az új készüléket használhatják, így ennek segítségével a megszokott rend szerint tudják vizsgálni a betegeket.

A pestszentimrei Sportkastélyban, január 20-án megrendezett újévi esemény több volt, mint egy jótékonysági koncert. A karitatív célú program nemcsak az adománygyűjtést hivatott szolgálni, hanem értéket képviselt.
A Magyar Örökség-díjas Ghymes együttes és a Dohnányi Ernő Zeneiskola Ifjúsági Fúvós Zenekar közös fellépése mellett a körösfői Rákóczi Magyar Kultúregylet mutatott be kalotaszegi táncokat. A szórakoztató este egy olyan kulturális küldetéssé vált, amely egy nemes cél érdekében szerveződött. 

 

 
n

A Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett színvonalas program sikerének záloga egy közösség összefogásának ereje. 

komment

süti beállítások módosítása