HTML

2011.02.05. 05:54 amikeruletunk

Védelmi Bizottsági ülés a Hőerőműben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A XVIII. kerületi védelmi bizottság ülést tartott február 1-jén, melynek a Budapesti Erőmű Zrt. Kispesti Hőerőmű adott otthont. A helyi védelmi bizottság az államigazgatás legkisebb védelmi szervezete, amely a lakosság biztonságát hivatott biztosítani.

A helyi védelmi bizottság irányítja és összehangolja a fegyveres erők mozgósításával és kiegészítésével összefüggő közigazgatási feladatok előkészítését, végrehajtását, közreműködik a helyi szervek honvédelmi feladatainak irányításában. Szervezi és összehangolja a lakosság polgári védelmével és ellátásával kapcsolatos feladatokat, valamint a honvédelmi körzetre háruló gazdasági és anyagi szolgáltatási kötelezettségek teljesítését. Irányítja a honvédelmi körzet honvédelmi feladataihoz szükséges tájékoztatási rendszer kialakítását és működését, közreműködik a rendkívüli intézkedésekből adódó helyi feladatok végrehajtásában.
A kibővített ülést Ughy Attila polgármester nyitotta meg, majd dr. Lévai István Zoltán közbiztonságért felelős alpolgármester vezette le.
Kerületünk két veszélyes üzemének képviselői bemutatták területüket, a lakosságra veszélyt jelentő tevékenységüket, működési sajátosságaikat.
A védelmi szervezetek vezetői beszámoltak a tavalyi év fontosabb eseményiről, körvonalazták az idei év terveit.
A fővárosi védelmi bizottság titkárságának képviseletében Csábrági László nyugállományú polgári védelmi ezredes és Harcsa Miklós polgári védelmi alezredes jelent meg az ülésén. Csábrági László hozzászólásában kiemelte, hogy a  tűzoltóság nem tudná megfelelő szinten elvégezni szerteágazó tevékenységét, ha az együttműködő szervekkel nem volna megfelelő szintű a közös munka. Szükséges a következő év célkitűzéseinek, feladatainak a szakmai tevékenységének legmagasabb színvonalon történő végrehajtása, a megfiatalodott állomány szakmai tevékenységének megszilárdítása. Továbbá rendkívül fontos a laktanyák folyamatos felújítása, az elhelyezési körletünk korszerűsítése és az állomány megőrzése.
A megbeszélés végén Jung Ferenc az erőmű igazgatója egy rövid üzemlátogatásra invitálta a résztvevőket, akik betekintést kaphattak egy európai színvonalú üzem biztonságos működésébe. Védelmi bizottsági ülés
A jogszabályok értelmében a település polgármesterének évente legalább egy alkalommal össze kell hívni a védelmi bizottságot. Ez különösen fontos volt, hiszen az új összetételű önkormányzat mellett több védelmi szervezet élén is új vezető van.
A helyi védelmi bizottság az államigazgatás legkisebb védelmi szervezete, amely a lakosság biztonságát hivatott biztosítani.
A védelmi bizottság tagjai: jegyző, polgármester, rendőrség vezetője, polgári  védelem vezetője,   tűzoltóság vezetője, Állami  Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat vezetője, elnöke a polgármester.

bp18.hu

 

komment

süti beállítások módosítása