HTML

2011.02.02. 23:58 amikeruletunk

Kihelyezett kabinetülés Békés megyében

Az I. Füzsgyarmati Gazda- és Vadásznapok keretében Rónaszéki Nóra, a Fidelitas Békés megyei elnöke meghívására került sor a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinetjének kihelyezett ülésére Füzesgyarmaton. A rendezvényen részt vett Farkas Zoltán országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Ligetvári Ferenc akadémikus, volt környezetvédelmi miniszter és Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere, a Fidelitas országos alelnöke is.
 
Kihelyezett kabinetülés Békés megyében 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2011. január 28-án, a füzesgyarmati Thermál Hotel Garában került sor a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet első kihelyezett ülésére, amelyre a kabinet tagjai mellett számos érdeklődő Békés megyei és Hajdú-Bihar megyei Fidelitas tag látogatott el.

A rendezvény kezdetén Rónaszéki Nóra megyei elnök köszöntötte az összegyűlteket, hangsúlyozva, mennyire örömteli, hogy a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés kérdésköreiről autentikus környezetben, vidéken, az ott élő fiatalok bevonásával tanácskoznak a kabinet tagjai.

Chladek Tibor, a kabinet vezetője megköszönte a Békés megyei Fidelitas meghívását, majd beszámolt a kabinet októberi megalakulása óta eltelt eseményekről.

A kabinetvezető ismertette a közelmúltban kiírásra került gyakornoki pályázatot, amely révén két Fidelitasosnak lehetősége lesz két hetet eltölteni Font Sándor, a Mezőgazdasági Bizottság elnöke mellett.

Chladek Tibor bejelentette: a szakmai kabinet a kihelyezett kabinetüléseken felmerülő témákat összegyűjtve még az idén elkészíti az "Új Nemzedék Vidékfejlesztési Stratégiát", melynek célja a gazdálkodó, a mezőgazdasági vállalkozó, az agrárvégzettséggel rendelkező, illetve a vidéken élő és ott családot alapítani akaró fiatalok mindennapjainak könnyebbé tétele lesz.  A kabinetvezető bejelentette, hogy a füzesgyarmati alkalom mintájára az év folyamán az ország minél több pontján szeretne kihelyezett kabinetülést tartani, hogy minél többen megismerhessék a szakmai testületet és tapasztalatcserék révén bekapcsolódhassanak annak munkájába.

A mintegy három órán át tartó kabinetülésen az április kormányváltás óta eltelt időszak kedvező lépései mellett megvitatásra kerültek a vidéki, gazdálkodó fiatalok által megélt problémák valamint a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés aktuális témakörei is.

fidelitas.hu

komment

süti beállítások módosítása