HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2010.12.17. 09:21 amikeruletunk

Polip-akták Pestszentlőrinc-Pestszentimrén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A XVIII. kerület mindennapjait, a különböző színtereket teljesen átszövő, behálózó, azokat teljesen gúzsba kötő szerződéseket, polip-aktákat találtunk az előző városvezetés munkájának átvilágítása során - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Lévai István Zoltán, Pestszentlőrinc-Pestszentimre alpolgármestere.

A fideszes politikus emlékeztetett: még az önkormányzati választások előtt felállították a Sötét Ügyek Hivatalát, most pedig egy Elszámoltatási Munkacsoport keretében próbálják felderíteni az előző városvezetés gyanús szerződéseit. December 16-án a munkacsoport négy ügyben tett feljelentést - tájékoztatott Lévai István Zoltán, aki a részletekről szólva úgy fogalmazott, hogy az ügyek rendkívül széles repertoáron mozognak. Az internetes honlap készítéstől kezdve, a túlszámlázott építési terveken, felújításra költött ellenőrizhetetlen szerződéseken át a magánokirat hamisításig - fűzte hozzá.

 

Lévai elsőként egy visszadátumozási ügyről beszélt. Mint mondta, közút és járdahálózat felújítására az önkormányzat közel 732 millió forintos keretösszeget különített el egy építőipari cég számára, azonban a kerületnek később elfogyott a pénze, mégis számos esetben visszadátumozásra került sor, hogy a kifizetések megvalósulhassanak.

Egy másik ügyben a Projekt 18 Kft. egy létrehozandó létesítmény építészeti koncepciójára, illetve engedélyeztetési és kivitelezési terveinek elkészítésére kapott közel 40 millió forintot, azonban egy alvállalkozó számára az összeg felét kellett kifizetniük úgy, hogy a valós munkát végül egy másik cég bevonásával kellett elvégezni. A fideszes politikus tájékoztatott arról is, hogy a Projekt 18 Kft. több esetben árajánlat nélkül kapott karbantartási munkálatokra megbízást.

A negyedik ügy a www.muaszak18.hu honlap elkészítésével kapcsolatos, az M18 Kft. ugyanis a főtevékenysége szerint rendezvényszervezéssel foglalkozó Kft.-t bízott meg a weboldal elkészítésével, méghozzá a piaci ár négyszereséért.

Lévai István Zoltán újságírói kérdésre reagálva elmondta, a tízmilliárdos adósságállománnyal rendelkező önkormányzatot a négy ügyben 50-100 milliós kár érte, azonban emellett még több tucat ügyet vizsgálnak, így ez az összeg még tovább emelkedhet. Mint fogalmazott, a kerület számára 2011 a stabilizáció éve lesz, át kell strukturálni a kiadásokat és a hiteleket egyaránt.

 

komment

süti beállítások módosítása