HTML

2010.12.16. 02:17 amikeruletunk

Zsúfolásig telt a Főplébánia

Ahogy azt az elmúlt esztendőkben már megszokhattuk, ezúttal is adventi hangversennyel ünnepelte a Karácsonyt megelőző időszakot a Dohnányi Ernő Zeneiskola. A helyszín ezúttal is a Batthyány utcai Mária Szíve Főplébánia volt. A koncert létrejöttét a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és az ETÜD Zenei Alapítvány támogatta.

A bő másfél órás komolyzenei koncert három részre tagolódott. Elsőként közismert és közkedvelt karácsonyi dallamokat hallgathattunk meg a zeneiskola gyermek-vonószenekarának előadásában. A Jingle Bells vagy éppen a Csendes éj című örökzöldek kellően megalapozták a hallgatóság hangulatát.
A hangverseny középső részében a barokk kor egyik legnagyobb hegedűvirtuóza, Corelli concerto művét adta elő a zeneiskola ifjúsági vonószenekara.
A rendkívül színvonalas koncert zárásaként az oltár előtt maradt a zeneiskola ifjúsági vonószenekara, amelyhez csatlakozott a zeneiskola kórusa és a Főplébánia vegyes kara is. A Tóth Gergely József által vezényelt közös előadás Antonio Vivaldi Gloria című művét adta elő.
A szűnni nem akaró vastaps tükrözte a hangverseny tetszési indexét, Sánta Ferenc a Dohnányi Ernő Zeneiskola direktora pedig nem győzte fogadni a gratulációkat. Az igazgató úrnak erre legközelebb január 9-én este nyolc óra tájban lesz módja, amikor a zeneiskola este hat órakor kezdődő Újévi Hangversenye véget ér majd…

Kovács Attila

bp18.hu

 

komment

süti beállítások módosítása