HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2010.11.29. 02:43 amikeruletunk

Több gyermek születhet

A Magyar Köztársaság Országgyűlése elfogadta az új adótörvényeket amely megteremti a feltételeket arra, hogy a várakozásoknak megfelelő mértékben emelkedjen a fiatal párok gyermekvállalási kedve. Az elfogadott adócsomag a gyermekes családok számára biztosít kedvezményt 2011 január t-től amelynek áldásos hatásait már az egy gyermekesek is igénybe vehetik.

Azonban a közvetett és közvetlen anyagi támogatásokon kívül fontos tényező az is, hogy egy édesanyának könnyen lehessen munkát vállalnia gyermek mellett. Erre nemcsak azért van szükség, hogy a nők karriert tudjanak építeni, hanem azért is, hogy a család életszínvonala ne csökkenjen a gyermek születése után se rövid se hosszabb távon.

Ezenkívül fontos tényező az is, hogy a párok a gyermekvállalást ne áldozatként éljék meg, hanem beilleszthető legyen korábbi életvitelükbe. Ezt akkor érhető el ha vannak olyan napközi gyermekfelügyeletek amelyek megfelelő színvonalúak és könnyen elérhetőek a társadalom minden rétege számára. Másrészt a párok magánélete ne szűnjön meg a gyermekek miatt.

Ennek biztosítása esetén olyan létforma kialakítására van szükség amelyben a szülők el tudják magukkal vinni a gyermeket egy éterembe anélkül, hogy ott rossz szemekkel nézzenek rájuk vagy akár este ki tudjanak mozdulni úgy, hogy ne érezzék magukat rossz szülőnek.

A jelenlegi állapotok szerint egy és két gyermek után a gyermekgondozási támogatáson és a családi pótlékon kívül más nem jár a gyermekek után, a családi adókedvezményt csak a harmadik gyermek után lehet igénybe venni azt.

Ezzel a rendszerrel szakított 2011.január 1-től a FIDESZ-KDNP kormány. Az új adótörvények előnybe részesítenek az eddigi tendenciákkal ellentétben minden gyermeket vállalót, amelynek következtében átlagosan 10 ezer forinttal kevesebb adót kell fizetni annak aki gyermeket nevel. Sőt a családi adókedvezmény három gyermek után 99 ezer forintra nő.

A most kialakuló támogatási rendszer megadta azt a kezdő lépést amelynek értelmében rövid időn belül több gyermek születhet hazánkban.

Harangi Fülöp

komment

süti beállítások módosítása