HTML

2010.11.26. 23:52 amikeruletunk

93 kilométer hiányzik

Hazánk Európai Uniós csatlakozásának évében Budapest vállalta, hogy 2010-ig a város összes ingatlanja számára biztosítja, hogy beköthető legyen a csatornahálózatba. Sajnos a XVIII.kerületben az elmúlt évek folyamán valamiért egyetlen kilométer csatorna sem épült meg de most minden remény adott a kerület csatornahálózatának bővítésére.

A probléma a kerület lakóinak 15 százalékát érinti. Annak idején a programot az unió anyagilag is támogatta a munkát azonban a főváros bonyolította 2006-tól.

A tervek utcára lebontva megvannak. Azonban a kerületiek joggal várnak választ arra, hogy az előző ciklusban miért nem történt előrelépés a csatornaépítés területén.  A szocialisták a válasszal mind a mai napig adósak.

Azt a 93 kilométert ami hiányzik természetesen nem lehet egy év alatt megépíteni, de az egyeztetéseket a fővárossal a kerület felvette a mihamarabbi kezdés érdekében, mivel csak a pénzek hozzárendelése hiányzik a munkálatok elkezdéséhez.

A kerület csatorna hiányos részén a helyzet összetett ugyanis vannak olyan utcák ahol teljesen kiépített a hálózat de van ahol 95 százalékos a kiépítettség azonban ezen belül vannak olyan  20 méteres szakaszok ahol egyáltalán nincs csatorna. A beruházás költségét a főváros állja. Igaz a kerületnek is vannak a csatornázással kapcsolatban tervezési-lebonyolítási költségei, de ezek az egészhez képest elhanyagolhatóak.

komment

süti beállítások módosítása