HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2010.11.25. 03:38 amikeruletunk

Újabb közúti ellenőrzés a kerületben

November 23-án ismét nagyszabású közúti ellenőrzést tartott a Közbiztonsági Centrum (kerületi közterület-felügyelet és városőrség) szervezésében a Fővárosi Közterület-felügyelet, a XVIII. kerületi rendőrkapitányság.  Az akciócsoport összehangolt ellenőrzést végzett a kerület valamennyi súlykorlátozás alá eső útján.

Az akciócsoport kilenc helyszínen végzett ellenőrzést, ezúttal azt is vizsgálták, hogy a súlykorlátozás alá eső utakon megállított nehézgépjárműveknek van-e behajtási engedélyük.

Több renitens gépjárművezető a közúti ellenőrzés során fennakadt a rostán.

 Az ellenőrzés ideje alatt az ellenőrzőpontokon hatvannyolc megengedettnél nagyobb súlyú gépjármű haladt át, melyekből negyvenöt rendelkezett érvényes behajtási engedéllyel.

Az ellenőrzés során az engedéllyel nem rendelkező túlsúlyos gépjárművek vezetőjét húsz esetben helyszíni bírsággal sújtottak, három gépjárművezető ellen feljelentés történt.
Az ellenőrzési folyamat látványos eredményeként jelentkezik a szabálytalan járművek számának csökkenése. Így például a Péteri utca és a Petőfi utcában egyetlen szabálytalankodó járművet sem találtak.

A XVIII. kerületi rendőrség közreműködésével a Fővárosi Közterület-felügyelet, a Közbiztonsági Centrum az év hátralévő részében is havi rendszerességgel, változó időpontokban megismétli az ellenőrzési akciót.

A legközelebbi ellenőrzésre december  13-án kerül sor.

komment

süti beállítások módosítása