HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2010.11.14. 03:14 amikeruletunk

Szaniszló vagy tudott mindenről vagy alkalmatlan volt feladata ellátására?

Budapest új vezetése a Legfőbb Ügyészséggel kívánja kivizsgáltatni, hogy a Fővárosi Közterület Fenntartó ZRt felügyelő bizottságának volt elnöke Szaniszló Sándor és ezen bizottság tagjai tisztában voltak-e a vállalat kényes ügyeiről azaz a csúszópénzek visszaosztásáról és eleget tettek-e ellenőrzési kötelezettségüknek. A botrányt a Hír TV Célpont című műsora tárta fel.

György István Budapest főpolgármester-helyettese szerint kérdéses, hogy az FKF Zrt. felügyelőbizottsága, annak elnöke és annak tagjai eleget tettek-e az ellenőrzési kötelezettségüknek, hiszen a felügyelőbizottságnak elsősorban ez a feladata, hogy a cég életével kapcsolatban az ellenőrzési kötelezettségüket teljesítsék, törvényességi, pénzügyi, célszerűségi vizsgálatokat folytassanak le. A főpolgármester-helyettes kijelentette ezt szeretnénk most megvizsgáltatni, hogy az ellenőrzés  egyáltalán megtörtént-e és amennyiben igen akkor az szabályosan megfelelően történt-e.

A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult nyomozásnak hét gyanúsítottja van. A televíziónak az egyik beszállító cég munkatársa mondta el, hogy előre „lejátszották” az önkormányzati cégek vezetőivel a közbeszerzéseket: a 30 forintos izzót 310 forintért vásárolta meg tőlük a fővárosi vállalat, a 25 ezres forgóvillogót pedig 108 ezer forintért számlázhatták le. A beszállító szerint csak az ő cégüktől közel 100 milliót kaptak vissza zsebbe az FKF anyagbeszerzési osztályának munkatársai és vezetői.

Minden bizonnyal a Legfőbb Ügyészség fogja megadni a választ arra, hogy Szaniszló Sándor (MSZP) az FKF Zrt felügyelő bizottságának egykori elnökeként tudott-e a gyanús ügyletekről vagy egyszerűen alkalmatlan volt feladatai ellátására

(hírTV)

komment

süti beállítások módosítása