HTML

2010.10.28. 00:14 amikeruletunk

Vállalkozói klub

A megjelenteket, köztük Csomó Tamás alpolgármestert, Simon Gábor országgyűlési képviselőt, a fogyasztóvédelmi bizottság elnökét, Csapó Györgyöt, a BKIK elnökségi tagját Bóna Zoltán, a BKIK XVIII. kerületi tagcsoport elnöke köszöntötte.

Az elnök elmondta, hogy a 160. Kamarai napok alkalmából 99 fő kapott emléklapot. Ők azok, akik több mint tíz éve kamarai tagok. Egyébként a XVIII. kerületben 300 tagot számlálnak. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy várják a nem kamarai tagok regisztrációját is egy közös vállalkozói adatbázishoz. Örömmel jelentette be, hogy az új önkormányzati vezetés, illetve a cégek közül a Városüzemeltető Kft. együttműködési céllal már megkereste a kamara elnökségét. Abbéli reményét fejezte ki, hogy egyrészt a vállalkozók jelentkezésével bővül a helyi szakemberekből álló konzorcium, másrészt talán sikerül kerületi munkákhoz jutni.

Bóna Zoltán gratulált Csapó Györgynek, a Kos és Bika Reklámstúdió Bt. ügyvezetőjének, a BKIK elnökségi tagjának, aki a közelmúltban a Főváros gazdaságáért díjat kapta, valamint Kis Lászlónak, a helyi tagcsoport állandó elnökségi tanácsadójának, aki a BKIK kamarai oklevelét vehette át.
Az ünnepélyes összejövetel a Kerületiek a kerületiekért díj átadásával folytatódott. Az elismerés a kerületi vállalkozók megbecsülésére és példamutatására jött létre az önkormányzat és a kamara együttműködési megállapodása alapján. 2010 januárjától várták a helyi médián keresztül a javaslatokat a díjra. Az elismeréshez a méltó emlékplakettet Nádasdi Mihály kerületi szobrászművész készítette. A kamara elnöksége a beérkezett tizennégy javaslat alapján Gombás András helyi vállalkozónak ítélte oda a díjat, melyet Csomó Tamás és Bóna Zoltán adta át a díjazottnak.

Gombás András 1964 óta dolgozik a vendéglátásban. 1980-tól 1993-ig szerződéses vezető volt a Dél-Pesti Vendéglátó Vállalatnál, majd az átalakulásban a Gastorg Rt. elnökségi tagja lett, és százhúsz boltnak a társadalmi képviselője, vezetője volt. 1988-ban kezdte építeni a Dobozi utcában a Gombás éttermet, melyet éppen húsz éve, 1990-ben nyitott meg, amelynek tulajdonosa és társvezetője ma is. 16 éve a Magyar Vendéglátó Ipartestület régiós elnöke. 2000-ben kezdték el a magyar gasztronómiát népszerűsíteni Németországban, Berlinben, Drezdában magyar heteket tartottak olyan hotelekben, mint a Mercure, a Hilton. 2002-ben nyílt meg Drezdában a Szeged éttermük. Jelenleg Pestszentlőrinc hírnevét öregbítve a Gombás étterem üzemeltetése mellett a magyar gasztronómiai értékek és hagyományok megőrzésén fáradozik.


Az ünnepélyes pillanatokat követően előadásokra került sor. Damjanovich Nebojsa, a Senpai Consulting Kft. részéről ügyfélszerzési tippekről beszélt, Ujvári Mária, a Sikermarketing.hu Marketing és Webstúdió munkatársa a vállalkozások sikerességéhez adott útmutatót, s végül Csapó Cecília Ágnes, a Pop Group Reklámügynökséget képviselve a Facebook adta reklámlehetőségeket osztotta meg a vállalkozókkal.

A szakmai program után szót kért Simon Gábor országgyűlési képviselő, a fogyasztóvédelmi bizottság elnöke, aki felajánlotta segítségét a kerületben élőknek, vállalkozóknak. Csomó Tamás alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy az itt lakók érdekében, egymásra támaszkodva, az új vezetés szeretne mindent megtenni.
A rendezvény befejezéseként Bóna Zoltán bejelentette, hogy december 8-án, szerdán 15 órától lesz újból ingyenes Nosztalgia teadélután, továbbá Szeli Erika helyi vállalkozó felajánlását tolmácsolta, aki egészségmegőrző napot szervez december 13-án 8-20 óra között a Pestszentimrei Sportkastélyban, ahová előzetes bejelentkezéssel várják a vállalkozókat és családtagjaikat. (

komment

süti beállítások módosítása