HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2012.06.19. 17:15 amikeruletunk

Megújul a panelház

20060201-lakotelep002.jpgTámogatja az önkormányzat a Havanna utca 54-62. alatti 300 lakásos társasház felújítását – erről döntött a képviselő-testület június 12-i rendkívüli ülésén.

Támogatja az önkormányzat a Havanna utca 54-62. alatti 300 lakásos társasház felújítását – erről döntött a képviselő-testület június 12-i rendkívüli ülésén. A ház kezelését végző Zrínyi Ilona Lakásfenntartó Szövetkezet pályázati úton kívánja előteremteni az épület korszerűsítésének anyagi fedezetét. A pályázat a törvény értelmében lehetőséget ad arra, hogy az önrész előteremtésével a lakásszövetkezet állami és önkormányzati támogatást kapjon. Az önkormányzat 31,69 százalékkal, vagyis 150 millió forinttal járul hozzá a költségekhez. Cserébe ezért az épület gyakorlatilag a pincétől a padlásig megújul: elkészül valamennyi homlokzat, pince- és tetőfödém új szigetelése, megtörténik a nyílászárók cseréje, és alapos gépészeti felújításra is sor kerül.

Két kerületi intézmény pályázik arra, hogy napkollektorokat szerelhessenek fel a fűtési rendszer korszerűsítése és a költségek lefaragása érdekében. A Csontváry Iskola és a Gloriett Sportiskola önkormányzati kezelés alatt áll, a képviselő-testület pedig megszavazta az önrészt a kép pályázó intézmény számára.
Ugyancsak a rendkívüli testületi ülésen került elő a Csontváry utca 30-38. szám alatti társasház ügye. A 44 önkormányzati ingatlant is magába foglaló társasház az elmúlt években rendkívül rosszul gazdálkodott, mára 18 millió forintnyi lejárt tartozást halmozott fel, a teljes tartozás összege ennél jóval magasabb. A lakók megnyugtatására az önkormányzat tárgyalt az ELMŰ ZRt-vel azért, hogy ne szüntessék meg az áramszolgáltatást az épületben. A lehetséges mentőövekkel kapcsolatban Ughy Attila polgármester így fogalmazott:

− Az önkormányzat senkit nem szeretne „az út szélén hagyni”, ezért mindent megtesz azért, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segítsen. Az azonban nem lehetséges, hogy a felelőtlen gazdálkodás terheit a teljes közösség állja. Igyekszünk sürgősen olyan megoldást kidolgozni, amelyben a társasház ellentételezni tudja az önkormányzati segítséget. 

BP18

 

 

komment

süti beállítások módosítása