HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2012.02.04. 03:13 amikeruletunk

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt

Február 24-ig meghosszabbították a jelentkezési határidőt a felsőoktatási intézményekbe, hogy az életbe lépő változások tükrében a legalaposabb döntést hozhassák meg a tanulók.

Legkésőbb február 24-én éjfélig kell leadnia a jelentkezéseket elektronikusan vagy postai úton a felsőoktatási intézményekbe felvételiző tanulóknak. A határidőt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága azért hosszabbította meg, hogy biztosítsa a tanulóknak és családjuknak, hogy minél megfontoltabban dönthessenek a továbbtanulásról.

Az államtitkárság közleményében az áll, sérülhetnek a felvételi előtt álló fiatalok jogai azzal, hogy a feltételek megváltozása miatt mindössze két hetük maradna újragondolni a lehetőségeiket. Mivel a felsőoktatásba való felvételi életre szóló döntés a tanulóknak, meghosszabbítják a rendelkezésükre álló időt, hogy a körülményekhez igazodva mérlegeljék a lehetőségeiket.

A felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése január 31-én jelent meg, az idei keretszámokat pedig január 20-án hozták nyilvánosságra.

komment

süti beállítások módosítása