HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2012.01.30. 00:08 amikeruletunk

Igazságos csatornadíjért küzdenek

 

Igazságos csatornadíjért küzdenek

Tavaly decemberben nagy vihart kavart a kerületben a hír, miszerint a főváros arra készül, hogy január 1-jétől áttér a vízdíjalapú szennyvíztisztítási díjra, vagyis a csatornázatlan utcákban is ugyanúgy kellene fizetni „csatornadíjat”, mint a csatornázott helyeken. Dömötör István pestszentlőrinci és Csabafi Róbert pestszentimrei képviselő javaslata nyomán a főváros két hónappal elhalasztotta a rendelet bevezetését.


Köztudott, hogy a XVIII. kerületben még sok helyen hiányzik a csatornahálózat, a régebbi ingatlanok telkein még mindig nem zártrendszerű szikkasztókba folyik a szennyvíz. A díj tervezett bevezetése számos megválaszolatlan kérdést vetett fel.
A december 15-i testületi ülésen a városatyák egyhangúlag elfogadták Dömötör István és Csabafi Róbertképviselők javaslatát a vízdíjalapú szennyvízszállítási díj ügyében. Ennek nyomán a kerület kezdeményezte a Fővárosi Önkormányzatnál, hogy azok a lakók, akik nem tudnak csatornára csatlakozni, mert nincs az utcájukban kiépítve a csatornahálózat, egyéni kérésük alapján mentesülhessenek a szennyvíztisztítási díj alól.
A Városkép elmúlt számában már írtunk a tervezett díj bevezetéséről, illetve annak felfüggesztéséről, amiről várhatóan februárban születik döntés.
– Mivel úgy gondoljuk, hogy jogos a lakók felháborodása, mindent megteszünk azért, hogy igazságos döntés szülessen – tette hozzá Dömötör István. – Erre kötelez bennünket a több mint 2000 kerületi lakos aláírása, amellyel megerősítették a javaslatunkat. Továbbra is kitartunk a véleményünk mellett, miszerint azokon a helyeken, ahol még nincs csatorna, legyen választható az új elszámolási rendszer. Bízunk abban, hogy a főváros méltányolja a felvetésünket, és ennek megfelelően módosítja a tervezetet. A problémákra természetesen a csatornahálózat kiépítése lesz az igazi megoldás, amivel már hosszú-hosszú évek óta adósa a Fővárosi Önkormányzat a kerületi lakosoknak.

Bp18

komment

süti beállítások módosítása