HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2012.01.20. 04:05 amikeruletunk

Orbán: a politikai verseny barátja vagyok


200:200

'Akik kritizálják a magyar alkotmányt, azok olvassák el, rendkívül értékes dokumentum' - mondta Orbán Viktor az Európai Parlamentben tett felszólalásában. Kiemelte: azok az eszmék, amiket képviselünk, keresztények, s Európának csak akkor van jövője, ha e mellett áll ki. 'Ez egy európai álláspont, lehet, hogy kisebbségben vagyunk vele, de ettől még európai' - tette hozzá a miniszterelnök.

'Az európai demokrácia vagy keresztény lesz vagy nem lesz' - emelte ki Orbán Viktor az Európai Parlamentben történt felszólalásában. A vitákra adott válaszában két dolgot emelt ki a konkrétumok szintjén. Egyrészt elmondta, 'nekünk nincs vitánk a bírák függetlenségéről, nyugdíjkorhatáruk pedig az új nyugdíjrendszer kérdése, mégpedig, hogy a közszolgák tekintetében egy egységes korhatárt vezettünk be. A rendőrökét felemeltük, másokét lehoztuk, tehát ez nem igazságszolgáltatási kérdés. A nemzeti bankot érintő kérdésekben egy kivételével mindent elfogadunk. Ez a kivétel pedig az, hogy azt kérik, ne tegyenek esküt a parlament előtt és ne tegyenek esküt a magyar alkotmányra. 

'A régi alkotmány nem volt képes az ország vagyonának megvédésére '- folytatta beszédét a miniszterelnök. Nem védte meg a versenyt, a magyar gazdaságot monopóliumok uralták, és nem védte meg a környezetet sem.

'Mi magyarok úgy gondoljuk, hogy Európát a kultúrája teszi Európává. Viták mindig voltak és lesznek is, de ha az érvek konkrétak, higgadtak és józanok, akkor mindig megtalálhatjuk a viták feloldásának módját' - hangsúlyozta a miniszterelnök. 

Zárásként elmondta, most csak indulat, düh és előítélet érte a kormányt, s szerinte nem méltóak az olyan vádak, amik a szóban forgó törvények ismerete nélkül születtek. 'Mi magyarok ezekben az értékekben hiszünk, ezek vezettek minket az Európai Unióba. Mindenkitől megköveteljük azt a tiszteletet és európai kulturáltságot felénk, amit mi is megadunk minden más ország számára.' - zárta beszédét a kormányfő.

 

OrientPress Hírügynökség  

komment

süti beállítások módosítása